Hovedsiden

Liten annonse

  Hovland klatret på golfrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:10.48)
  viktor hovland tar seg opp to hakk og er nummer fem på lista over de best rangerte golfspillerne i verden. bykset skjer etter at nordmannen endte på 3.-plass i pga-mesterskapet, som var årets andre majorturnering. hovland kjempet helt inn om seieren, men muligheten glapp på siste hull. da noterte han sin første bogey siden fredagens runde. det skilte tre slag til vinneren xander schauffele. til tross for den sure avslutningen vil helgespillet i kentucky stå igjen som en stor hovland-opptur. på grunn av svak form i foranledningen vurderte 26-åringen å droppe pga-mesterskapet. på verdensrankingen er hovland nå forbi både jon rahm (spania) og ludvig åberg (sverige). oversikten toppes fortsatt av scottie scheffler. amerikaneren ble før helgen pågrepet og siktet for vold mot polititjenestemann og hensynsløs kjøring. han ble løslatt i tide til å kunne spille videre i pga-mesterskapet. der endte scheffler på delt 8.-plass. majortriumfen gjorde schauffele til ny verdenstoer. han passerte nordiren rory mcilroy. (©ntb)  seiersaktuell hovland avslører: vurderte å trekke seg fra pga-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:11.48)
  viktor hovland spiller for karrierens første majorseier søndag, men kommer nå med oppsiktsvekkende informasjon. han kunne blitt hjemme og ikke spilt storturneringen i louisville. det er i et intervju gjort med siriusxm pga championship radio etter lørdagens tredjerunde at nordmannen røper at han vurderte å droppe pga-mesterskapet. hovland får spørsmål om hva han hadde sagt dersom han for tre dager siden hadde fått høre at han kom til å kjempe om seieren foran avslutningen. – det hadde jeg tatt uten tvil. jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, svarer den norske golfstjernen. han blir så bedt om å forklare hvor nær han var ved å trekke seg. – jeg tenkte bare at ting alt i alt ikke føltes veldig bra. når ting ikke føles veldig bra, hva er det poenget med å spille? da foretrekker jeg heller å jobbe med det, lød svaret. da journalisten fortsetter å grave i bakgrunnen for at hovland vurderte å ikke stille til start, sier nordmannen: – fanken, jeg skulle ikke sagt det der. – sånn blir det når du spiller dårlig og tankene raser av gårde. jeg tok åpenbart ikke den avgjørelsen, men når du spiller dårlig, vil du egentlig bare dra hjem, legger 26-åringen til. med en bogeyfri runde fem slag under par lørdag klatret hovland rett inn i seierskampen før siste runde av pga-mesterskapet. med 13 slag under par er han på delt 4.-plass, to slag bak ledende collin morikawa og xander schauffele. sahith theegala er alene på 3.-plass, ett slag bak tetduoen, ett foran hovland, shane lowry og bryson dechambeau. nordmannen kom til louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. han har gjenopptatt samarbeidet med joe mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor. (©ntb)

  To hjertestanser og flere kollapser i svensk storløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:20.15)
  flere deltakere er kjørt til sykehus grunnet kollaps i storløpet «göteborgsvarvet». løpet omtaler seg selv som verdens største halvmaraton, og 50.000 deltakere står på startstreken. 23 stykker er sendt til sykehus. arrangøren bekrefter til nrk at det dreier seg om to hjertestanser. – for to av dem er tilstanden alvorlig, sier fanny edstam, pressekontakt på sahlgrenska sykehus til svt. – det er tydeligvis en del som har undervurdert varmen og at det er såpass varmt, sier jack waitz til nrk. han jobbet med eliteklassen i arrangementet med 50.000 løpere på start. det var 25–26 grader og stekende hete i göteborg lørdag. – det er mange som ikke har drukket nok, sier en sykepleier til svt. – det er mai, veldig mye pollen i lufta og så kommer den kraftige varmen i tillegg. det er ikke mange som er vant til det, sier waitz. – det er et fantastisk opplegg med hensyn til førstehjelp og medisinsk assistanse, veldig imponerende, sier waitz, som sier rundt 100 stykker jobber med medisinsk hjelp under arrangementet.

  Fifa tester nytt VAR-opplegg – ser til tennissporten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:11.01)
  i framtiden kan fotballtrenere kunne be om å få vurdert avgjørelser på nytt. inspirert av videodømmingen i tennis blir konseptet prøvd ut i ungdomsfotballen. den rimeligere var-løsningen er så langt blitt testet i to turneringer og i alt 36 kamper, skriver bbc. utfallet har vært «veldig positivt», sa fifas dommersjef pierluigi collina på fotballforbundets kongress i bangkok fredag. opplegget går ut på at hvert lag får to muligheter per kamp til å utfordre en dommeravgjørelse. det blir gjort ved at hovedtreneren tvinner fingre i været og gir fjerdedommer et kort, forklarte collina. spillerne kan også anbefale trenerbenken om å sjekke en situasjon. dette fordi de er tettere på det som skjer på banen. hvis videoreprisene fører til at en avgjørelse blir omgjort, beholder laget sine to sjekkmuligheter. slik er det også i tennis og cricket. antall forsøk reduseres hvis klagen ikke tas til følge. i testordningen blir nøkkelsituasjoner sjekket som med dagens var-system. det vil si mål, straffer, røde kort og kort til feil spiller. (©ntb)


  KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:15.05)
  kfum oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot sogndal tidligere i måneden. norges fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben. det skriver bergens tidende. kfum-spiller adnan hadzic spilte 3.-rundekampen mot sogndal, samtidig hadde hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. i neste runde slo kfum ut lysekloster, og lysekloster hevder at de vurderer protest. klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg. fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge norges fotballforbund. ifølge nff er det sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. lysekloster anses ikke for å være part i saken. sogndal ønsker ikke å legge inn protest. samtidig har nff bedt kfum om en forklaring. i etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak. (ntb)

  Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:10.06)
  i påvente av rettssaken akter gjert ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem narve gilje nordås. friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. han erkjenner ikke straffskyld. heidi reisvang hos elden advokatfirma, som forsvarer ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen. – så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier reisvang til ntb. hun legger til at ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen». – han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til. reisvang vil på spørsmål fra ntb ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier: – under stevnet i spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil. på direkte spørsmål om ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten: – ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg. det er allerede kjent at ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, em og ol. (ntb)

  Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang
  vurderte å slutte på teateret | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: frank kjosås fikk nok og vurderte å slutte på teateret | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:06.46)
  for få dager siden ble det hevdet at rory mcilroy var nær en overgang til den mye omstridte liv-touren. selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert. det forteller nordiren i et intervju med sky sports. – jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra liv, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller mcilroy. de siste dagene har det versert rykter om at mcilroy, som tidligere var en skarp kritiker av liv-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund. – jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra pga-touren. folk kan ta sine egne avgjørelser. hvem er vi til å bedømme det? fortsetter mcilroy. i starten av 2024 erkjente mcilroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til liv-touren. han er likevel klar på eget standpunkt. – for min del ligger framtiden her på pga-touren. noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast. liv-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (pif), startet opp i 2022. siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »