Hovedsiden

Liten annonse
  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)


  Rosenborg med tungt nederlag i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.42)
  jeg tror jeg aldri har vært så glad i mitt liv, sier en smørblid olaug tvedten til nrk etter kampen. vålerenga rykker ifra i gullkampen i toppserien. rosenborg var et par hakk unna da oslo-laget vant 3–1 på eget gress og økte forspranget i toppen. det skiller nå ni poeng mellom lagene som innehar første- og andreplassen. tvedten har vært i kjempeform denne sesongen og skulle ikke være noe dårligere mot rosenborg. midtveis i den første omgangen dunket hun inn ledelsesmålet for vertene. vondt skulle bli til verre for gjestene fra trøndelag da thea bjelde doblet ledelsen med et herlig langskudd. like før slutt reduserte emilie nautnes, men det ble bare med trøstemålet. på overtid kontret janni thomsen inn 3–1 for vålerenga. – jeg var så nervøs de siste 15 minuttene. det var deilig, sa thomsen som scoret ti minutter på overtid.

  Reiten med mål og assist da Chelsea vant superliga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:17.56)
  guro reiten og maren mjeldes chelsea vant den engelske superligaen i fotball for kvinner søndag. seriegullet ble sikret etter 3-0-seieren mot reading lørdag. de blåkledde har også vunnet serien de tre foregående sesongene. laget vant 19 av 22 kamper i serien denne sesongen og avsluttet med 58 poeng. i forkant av siste runde ledet chelsea ligaen med to poeng ned til manchester united, og trengte dermed bare seier i bortekampen mot tabelljumbo reading for å sikre tittelen. etter drøyt tjue minutter svingte reiten inn et innlegg i feltet, som sam kerr stanget i mål. reiten tegnet seg på scoringslisten tre minutter før hvilen da hun doblet ledelsen for gjestene. kantspilleren løp opp en stikker i bakrommet og plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål. kerr noterte seg for sin andre scoring med noen få minutter igjen av kampen. både reiten og mjelde spilte hele kampen for chelsea, mens amalie eikeland gjorde det samme for reading. (ntb)

  Vegas Golden Knights nærmer seg NHL-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.32)
  vegas golden knights trenger bare én seier til for å sikre finaleplass i nhl-sluttspillet i ishockey. tirsdag ble det 4-0-seier over dallas stars. knights-målvakt adin hill ble ikke overlistet etter 34 skudd fra motstanderen. knights leder semifinaleserien 3-0. vegas hadde langt på vei avgjort kampen etter 1. periode. da ledet gjestene 3-0. de to foregående oppgjørene endte begge uavgjort ved ordinær tid. florida panthers leder 3-0 over carolina hurricanes i den andre semifinaleserien. dermed tyder mye på at panthers og knights møtes i finalen.


  West Ham til første finale i Europa på 47 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:23.05)
  west ham tok vare på sin 2-1-ledelse fra det første oppgjøret og gikk til finalen i conferenceligaen med 1-0 helt på tampen mot nederlandske az alkmaar. det er første europeiske finale for london-klubben siden tapet i cupvinnercupen mot anderlecht i 1976. i den første kampen tok az ledelsen før saïd benrahma og michail antonio gjorde returmøtet i alkmaar veldig mye mer komfortabelt. tre minutter på overtid scoret pablo fornals kampens eneste mål alene med keeper og satte definitivt spikeren i kista. hjemmelaget hadde mye ball, men klarte ikke å overliste en god alphonse areola i west ham-buret torsdag kveld. west hams lucas paquetá traff stolpen i den første omgangen, men az var også farlig frempå ved et par anledninger. west ham-stopper nayef aguerd kunne avgjort det hele sju minutter før slutt på nærmest åpent mål, men det utgjorde ingen forskjell for gjestene. senere var fornals på plass og sikret etterlengtet finalespill i europa for west ham. finalen spilles 7. juni i tsjekkiske praha. (ntb)


  Sarpsborg rystet Lillestrøm fire dager før cupfinalen: – Blir ikke bedre enn dette

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.43)
  lillestrøm fikk alt annet enn den oppladningen de ønsket før lørdagens cupfinale da de tapte 1-2 hjemme for sarpsborg i eliteserien tirsdag. østfoldingene klatret dermed forbi lsk opp til 4.-plass på eliteserietabellen. sarpsborg har ikke tapt en kamp siden sesongstarten hjemme mot bodø/glimt. – det blir ikke bedre enn dette på 16. mai. jeg synes det er en fullt fortjent seier. det er utrolig deilig at det begynner å løsne litt, sa joachim soltvedt til tv 2. – det er festdagen for fotball, og vi får bra med supportere. det er godt da å kunne levere opp mot det vi kan, sa la bjørn inge utvik til. lillestrøm på sin side kom fra en eventyrlig rekke med fire seire på fem kamper. tirsdagens fotballfest på åråsen var også en slags generalprøve for «fugla» før lørdagens cupfinale mot brann. soltvedt-magi det var imidlertid gjestene som styrte det meste fra start og kom seg i føringen da utvik headet i mål på en corner fra soltvedt rett etter pause. bare åtte minutter senere doblet soltvedt ledelsen med en nydelig lobb over mads hedenstad christiansen etter å ha blitt spilt gjennom av mikkel maigaard. – jeg var litt hardt ute og meldte i går at det er «sarpelona» på gang, så da må du faktisk levere litt også, sa soltvedt etter å ha notert seg med både mål og assist.

  Vålerenga ble for gode og vant 3-0 – HamKam på nedrykksplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.42)
  vålerenga kan feire 17. mai med hevede hoder etter årets første hjemmepoeng da hamkam ble slått 3-0. gjestene har fire strake tap og er under nedrykksstreken. det var hamkam som kom best i gang, men det var bare i fem minutter at laget yppet seg. etter hvert tok dag-eilev fagermos menn mer og mer over. etter 18 minutter fikk 18-åringen seedy jatta stå umarkert ved bakerste stolpe og heade inn 1-0 på innlegg fra simen juklerød. etter 24 minutter ble ledelsen doblet da finske daniel håkans dukket opp inne i feltet og satte 2-0. hamkam-målvakten lars jendal var for passiv ved den anledningen. han sto og ventet på ballen og oppdaget ikke håkans som brøt inn foran ham. jendal voktet målet etter marcus sandbergs røde kort mot tromsø sist. dødt og tafatt vålerenga fikk også en viktig psykologisk scoring med 3-0 på overtid i 1. omgang. henrik bjørdal kjempet til seg ballen etter en corner. han fikk et godt treff, og via en motstander havnet ballen i mål via stanga. – det var dødt og tafatt. vi fikk ikke flyttet beina fort nok og kom ikke opp i press. det er mye å rette på, sa hamkam-kaptein aleksander melgalvis til tv 2 etter den begredelige 1.-omgangen. i fjor endte det 1-1 mellom de to lagene i oslo, også det i 16.-maikamp.


  Aursnes med målgivende i 5-1-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:21.02)
  fredrik aursnes noterte seg for én assist da serieleder benfica vant 5-1 borte mot portimonense i portugisisk fotball lørdag kveld. den målgivende pasningen kom etter bare fire minutter da han spilte opp álex grimaldo, som sendte gjestene i ledelsen. 24 minutter senere scoret filipe relvas selvmål, før pedrão reduserte for portimonense. det hadde imidlertid lite å si da gonçalo ramos la på til 3-1 før pause, før petar musa kom inn og scoret gjestenes fjerde og femte mål på tre minutter etter innhoppet. aursnes` assist er hans femte for benfica denne sesongen. han har også scoret to mål på sine 41 kamper. benfica topper den portugisiske eliteserietabellen med sju poeng ned til porto på 2.-plass, som har én kamp mindre spilt. det gjenstår seks kamper igjen av sesongen for serielederne. (ntb)

  West Ham snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:22.57)
  west ham sikret seg et godt utgangspunkt før neste ukes returoppgjøret mot az alkmaar. michail antonio ble den store i helten i london-lagets snuoperasjon. det var han som tuppet inn seiersmålet i det 76. minutt, og som sørget for at west ham vant kampen 2-1. gjestene fra nederland tok ledelsen ved tijani reijnders i første omgang, men saïd benrahma utlignet fra straffemerket etter pause. knappe ti minutter senere fullbyrdet antonio snuoperasjonen og west ham er i førersetet i jakten om en finalebillett i serieligaen. i den andre semifinalen mellom fiorentina og basel ble det også en snuoperasjon: fiorentina tok ledelsen, men basel utlignet 20 minutter før slutt. på overtid satte zeki amdouni inn seiersmålet og sørget for en sterk borteseier for det sveitsiske laget.

  Vålerenga snudde mot Røa – fortsatt ubeseirede

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:20.55)
  vålerenga tok med seg tre poeng etter 2-1-seier mot røa i toppserien. dermed er de fortsatt ubeseirede i serien så langt og har vunnet sju av ni kamper. gjestene fra andre siden av byen tok først ledelsen etter en snau halvtime spilt på valle. tuva espås` skudd gikk under muren til vålerenga og inn bak keeper tompkins. like før pause utlignet karina sævik for hjemmelaget. spissen satt ballen elegant inn i lengste hjørne og ga vålerenga nytt giv inn i pausen. halvveis ut i andreomgang kom matchvinnerscoringen. thea bjelde tuppet ballen i mål og sikret 2-1-seier til vålerenga. onsdagens kamp er en del av den 19. runden i toppserien og var egentlig lagt til tidlig i september, men ble framskutt på grunn av vålerengas kvalifisering til champions league. (nrk/ntb)

  Panthers koblet grepet i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:08.24)
  florida panthers er i ferd med å gjøre kort prosess i kvartfinaleserien mot toronto maple leafs i nhl-sluttspillet. søndag rykket laget opp i 3-0 sammenlagt. seier nummer tre kom etter forlengning. der ble sam reinhart matchvinner med en scoring etter tre minutter og to sekunder. – det er mye som går vår vei nå, sa panthers-backen aaron ekblad etterpå. nylig slo florida-klubben overraskende ut grunnserievinner boston bruins etter et comeback. panthers har vunnet alle sine seks siste kamper i stanley cup-sluttspillet. i søndagens kamp tok toronto maple leafs ledelsen ved sam lafferty, og gjestene gikk også opp i 2-1 i andre periode. da var det erik gustafsson som fikk pucken i mål. men begge ganger slo hjemmelaget tilbake etter scoringer fra anthony duclair og carter verhaeghe. maple leafs må vinne fire oppgjør på rad for ikke å bli slått ut. (ntb)  Målløst i toppkampen – Thorsnes ut med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:16.52)
  ubeseirede vålerenga var på ny poengjakt borte mot rosenborg, som kun har ett tap så langt denne sesongen. oppgaven ble imidlertid hakket verre da elise thorsnes måtte ut med skade etter en knapp halvtimes spill. der gjestene hadde initiativet i 1.-omgang, tok rosenborg mer og mer over i den andre. hvittrøyene kom imidlertid ikke til de store sjansene, og dermed ble det stående 0-0 på koteng arena. vålerenga beholder tre poengs luke til rosenborg på toppen av tabellen.


  Dobbelt hattrick i Toppserien – Lyn senket LSK

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:17.03)
  anna aahjem scoret hattrick i lyns sterke 3-1-seier over lsk kvinner lørdag, mens det ble tre mål også for iris omarsdottir da stabæk slo arna-bjørnar 5-1. lsk kvinner var favoritt til å ta seieren i lørdagens oppgjør mot lyn. likevel var det hjemmelaget som tok føringen i kampen da aahjem fant veien til nettmaskene etter 33 minutter. aahjem satte også sitt sjuende for sesongen da hun økte til 2-0 etter en time. signe holt andersen skapte spenning med sin 1-2-redusering etter 77 minutter, men bare to minutter senere var aahjem frampå igjen. arna-bjørnar har slitt i åpningen på årets sesong, men tok en overraskende 2-1-seier over regjerende mester brann i forrige serierunde. i lørdagens bortekamp mot stabæk kom de derimot ned på jorda igjen da omarsdottir sendte to baller forbi ida norstrøm før pause. melissa bjånesøy økte til 3-0 i det 63. minutt, før omarsdottir fullførte hattricket to minutter senere. anja rasmussen økte til 5-0 i det 67. minutt. linnea sælen scoret et trøstemål for gjestene mot slutten. seieren sender stabæk opp på femteplassen, mens arna-bjørnar forblir sist. (ntb)  Mac Allister sendte Brighton til himmels - Shaw ble syndebukken for United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:23.06)
  det var flust med sjanser da brighton tok imot manchester united torsdag kveld, men var-drama avgjorde kampen. luke shaw ble syndebukken da han forårsaket straffe med hands syv minutter på overtid. dommeren ba om en var-sjekk før han dømte straffespark. alexis mac allister satte den sikkert oppi hjørnet og kampen endte 1–0 til brighton. kaoru mitoma kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter kun fire minutter, da victor lindelöf mistet ballen. men skuddet til brightons midtbanespiller gikk rett i knollen på sisteskanse david de gea, som måtte ha en medisinsk sjekk før spillet gikk videre. driblemester mitoma var nær igjen, men klarte ikke å komme seg forbi aaron wan-bissaka. utover i omgangen presset gjestene mer og mer på. anthony martial var nær å sende gjestene i ledelsen etter 40. minutter, men avslutningen var for svak. både brighton og united var sultne på mål før hvilen, men tross hungeren sto det 0–0 til pause. sjanse etter sjanse bød seg også i andre omgang, men stødige keepere hindret en etter en. manchester united ligger på en foreløpig fjerdeplass i premier league, men liverpool lurer fire poeng bak. og brighton klatret opp til en femteplass med dagens trepoenger.

  Reiten og Chelsea kjempet til seg viktig hjemmeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:22.51)
  chelsea kjempet hardt for trepoengeren over liverpool i engelsk superliga onsdag, skriver ntb. etter kun to minutters spill sendte emma koivisto gjestene fra liverpool i ledelsen med et volleyskudd. liverpools keepertalent faye kirby sto støtt i mål og skal ha mye av æren for at chelsea måtte vente til det 41.-minutt før niamh charles utlignet. de blå dominerte spillemessig og i det 65. minutt la guro reiten et lekkert innlegg mot lengste stolpe, hvor pernille harder var centimeter fra å nå fram. kvarteret senere skjøt reiten ballen i nettet, men det ble vinket for offside. sam kerr reddet hjemmelaget i det 86. minutt og sikret 2-1-seieren. maren mjelde var ikke del av chelsea-troppen onsdag. seieren betyr at de blå er fire poeng bak serieleder manchester united med to kamper mindre spilt.

  Vipers knuste Larvik – har grep om finaleplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:21.08)
  vipers kristiansand utspilte larvik og vant 43-18 i den første semifinalekampen i håndballsluttspillet. vipers trenger en seier til for å avansere til finalen. ragnhild valle dahl ble kampens toppscorer med sine ti mål, mens anna vjakhireva scoret åtte i nedsablingen av larvik på hjemmebane. veteranen heidi løke scoret fem mål for gjestene fra larvik i oppgjøret. valle dahl scoret seks av målene i den første omgangen, som vipers vant 20-8. den andre kampen mot larvik spilles neste torsdag. det er best av tre kamper som gjelder i semifinalen av sluttspillet. kristiansand-laget er regjerende mester i sluttspillet og kjemper på flere fronter mot slutten av sesongen. vipers skal lørdag kvittere ut billetten til mesterligaens finalehelg i budapest i juni. laget har 31-25-ledelse fra bortekampen mot rumenske rapid bucuresti. (ntb)

  Harden tangerte egen rekord i NBA-kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. mai 2023 KL:08.32)
  i den første kvartfinalekampen mellom boston celtics og philadelphia 76ers i nba, tangerte james harden sin personlige rekord. basketstjernen scoret 45 poeng for 76ers som vant 119–115 på bortebane i det første av minst fire oppgjør mot boston celtics. tyrese maxey sikret gjestene seieren da han utnyttet en feilpasning hos hjemmelaget og spurtet til motstanderens kurv like før slutt.

  Bayern München opp på tabelltopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:22.51)
  bayern münchen gikk forbi borussia dortmund og leder bundesliga etter 2-0 over tabelljumbo hertha berlin søndag kveld. det tok imidlertid 69 minutter før serge gnabry sendte vertene i ledelsen etter å ha blitt spilt opp av joshua kimmich. ti minutter senere spilte samme mann opp kingsley coman, som satte inn bayerns andre mål. dermed topper münchen-klubben bundesligatabellen med ett poeng når fire serierunder gjenstår. fredag ble dortmund holdt til 1-1 borte mot bochum. gjestene skulle der hatt straffe etter at danilo soares felte karim adeyemi inne i feltet. dommeren sascha stegemann var ikke enig med dortmund-leiren, og var grep heller ikke inn. lørdag erkjente stegemann og det tyske fotballforbundet (dfb) at dortmund skulle hatt straffe. borussia dortmund møter wolfsburg (h), borussia mönchengladbach (h), augsburg (b) og mainz (h) i sine fire siste seriekamper, mens bayern skal møte werder bremen (b), schalke (h), rb leipzig (h) og köln (b).


  Crystal Palace seiret i målfest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:15.47)
  målene kom på rekke og rad i første omgang da crystal palace vant 4-3 i et fartsfylt byderby hjemme mot west ham i premier league lørdag. tomas soucek sendte west ham i ledelsen etter ti minutter, men jordan ayew, wilfried zaha og jeffrey schlupp scoret palace-målene som vendte kampen. etter 36 minutter reduserte michail antonio og ga gjestene nytt liv i oppgjøret, før eberechi eze scoret på straffespark etter å ha blitt lagt i bakken av nayef aguerd. med kvarteret igjen reduserte aguerd, men nærmere kom ikke west ham i london-derbyet. seieren tar palace forbi chelsea på tabellen, men sistnevnte har to kamper til gode. roy hodgson gjorde comeback da han tok over crystal palace i slutten av mars. west ham har hatt en tung sesong og har fem poeng ned til leicester under nedrykksstreken. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »