Hovedsiden

Liten annonse
  FIS vedtok historisk superhelg for norsk skisport – presidenten jubler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.29)
  verdenscuprenn på tre forskjellige norske arenaer i løpet av to dager. det er utgangspunktet for en superhelg norsk skisport aldri tidligere har sett maken til. neste sesongs terminlister i de store skiidrettene ble vedtatt under det internasjonale ski- og snowboardforbundets vårmøter i slovenske portoroz denne uken. utfallet viser at fis lener seg tungt på norge som arrangør. helgen 15. og 16. mars 2025 peker seg i så måte ut. da samles langrenns- og kombinerteliten til verdenscuprenn i holmenkollen, samtidig som hopperne skal gjøre opp om raw air-trofeet i vikersund. på toppen av det hele skal de mannlige alpinistene kjøre renn i hafjell. – dette må vi se på som en stor tillit og ære for oss som vintersportsnasjon. vi ser utfordringene med snø ute i europa, men vi kunne nesten ikke sett for oss en slik historisk tildeling av skirenn, sier skipresident tove moe dyrhaug. (ntb)

  hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i vikersund neste sesong: – et veldig stort skritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.39)
  neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i vikersund. det blir også renn i holmenkollen, tross vm i trondheim. det ble klart da hoppkomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) hadde møte i slovenske portoroz onsdag. – vi er stolte over at vi får til en raw air-turnering også i vm-året i trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram vm-heltene i holmenkollen og vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, ståle villumstad. til tross for at det skal arrangeres ski-vm i trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag. forrige sesong satte silje opseth verdensrekord i vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. denne sesongen var det 17. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »