Hovedsiden

Liten annonse

  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)  Nytt EM-gull til Skarstein

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:13.07)
  birgit skarstein rodde inn til sitt tredje strake em-gull i slovenia lørdag. parautøveren på 34 år forsvarte dermed tittelen for annen gang på rad etter at hun tok sitt første em-gull i italia i 2021 og fulgte opp med triumf i münchen i fjor. skarstein kom godt ut fra starten i lørdagens em-finale i slovenia. hun var litt over tre sekunder bak israelske moran samuel etter 500 meter, men den norske roeren skrudde opp farten etter hvert og med 500 meter igjen hadde hun passert veteranen samuel. deretter brukte skarstein styrke i avslutningen og vant for tredje år på rad. for to år siden sikret skarstein paralympics-gull i tokyo og hun kan skilte med fem vm-titler. hun er også en god vintersportsutøver og har to medaljer fra para-vm på ski, skriver ntb.

  Bekrefter lagkombi-konkurranse i Kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i kitzbühel i januar. i likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. lagkombinasjonen ble testet i junior-vm forrige sesong. parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. i tillegg viser kalenderen, som skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i kvitfjell, men ikke samme helg. for både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. sesongstarten går i sölden, mens verdenscupavslutningen går i saalbach.

  Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  erling braut haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en premier league-sesong, i perioden hvor premier league har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen). etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med brighton-keeper jason steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom. haaland fant phil foden og med steele ute på halvdistanse, sendte foden city i ledelsen. det var haalands 44. målpoeng i premier league denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger. det er kun thierry henry (2002/03) som har gjort det samme i en premier league-sesong med 20 lag. ifølge the analyst har både andy cole (1993/94) og alan shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i premier league. brightons julio enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. det ble også kampens siste tellende mål. haaland trodde nemlig han hadde sendt city i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. etter en var-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at haaland dro i drakten til brighton-forsvarer levi colwill. nede på sidelinjen raste city-manager pep guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi city-benken mente at det var colwill som først tok tak i haaland. guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort. for city ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i premier league, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. brighton er på sin side sikret en sjetteplass. premier league avsluttes søndag.

  Thomas overtok ledertrøya i Giroen – Leknessund tapte tid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:17.07)
  geraint thomas var sterk opp den tøffe avslutningen av 16. etappe i giro d`italia og er ny mann i rosa ledertrøye. joão almeida tok etappeseieren i spurtduell. de to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen. andreas leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren. primoz roglic tapte et halvminutt til thomas og almeida på de aller siste kilometerne. bruno armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen. (ntb)


  Juventus trekkes ti poeng – mesterligaspill kan ryke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:20.32)
  juventus straffes med et trekk på ti poeng foran serie a-innspurten. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. avgjørelsen ble bekreftet av italias fotballforbund mandag. dermed er juventus igjen i trøbbel i racet om champions league-spill neste sesong. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen. nå er den nede på 7.-plass med 59 poeng før bortekampen mot empoli. deretter venter oppgjør mot milan (h) og udinese (b) i avslutningen. de fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen. en måned er gått siden juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. det skjedde etter en høring hos italias olympiske komités (coni) høyeste juridiske organ. vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

  Sensasjonell norsk seier - slo Canada etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:17.48)
  det norske ishockeylandslaget slo canada på sensasjonelt og dramatisk vis mandag. – det er helt sykt. en ishockeysensasjon. det er ikke annet å si, jeg er målløs, sier viaplays ekspert alexander bonsaksen. dramatikken oppsto elleve sekunder før full tid i tredje periode på stillingen 2-1 til norge. da utlignet lawson crouse til 2-2 og sørget for «sudden death» i riga. norge skapte flere store sjanser i spillforlengelsen, men til slutt måtte det hele avgjøres på straffer. der holdt de norske spillerne hodet kaldt og sikret seieren på overbevisende vis. norge scoret på fire av fem mulige, mens canada bommet to ganger. det er norges første seier over canada på 23 år. canada er rangert som verdens nest beste landslag, bare overgått av finland. norge er nummer 12 på den samme listen. andreas martinsen og sondre olden scoret norges mål i ordinær tid. milan lucic reduserte til 2–1 for canada før den dramatiske avslutningen på kampen. norge kan ikke nå sluttspillet i årets vm, men seieren over canada åpner døren for en sterk sluttplassering. med seier over slovakia i siste kamp kan de norske iskrigerne overgå 13. plassene fra de to foregående verdensmesterskapene. canada er allerede kvalifisert for sluttspillet.


  Koepka leder PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.13)
  viktor hovland mistet ledelsen i pga-mesterskapet i usa, men ligger fortsatt i teten før den avsluttende runden. brooks koepka var best i startfeltet for andre dag på rad da han igjen gikk runden på 66 slag, fire under par, i den tredje runden på oak hill i delstaten new york i pga-mesterskapet i golf. amerikaneren tar dermed ledelse alene med totalt seks under par, ett slag foran nordmannen viktor hovland og canadieren corey conners. – det var tøft med regnet. fuktigheten i gresset bremser opp. men det føltes som om jeg var mye mer aggressiv enn de to foregående dagene på greenene, sier koepka. hovland mistet sin delte ledelse etter den andre runden på grunn av koepkas glimrende spill, men ser fram til avslutningen på søndag. – jeg skal prøve å gjøre det samme som jeg har gjort de siste dagene. jeg tror ikke at dette er en bane der du kan bli for gal, sier hovland. hovland står med tre seirer på pga-touren i sin karriere. (ntb)  Norsk seier i skjebnekampen – kan ha reddet plassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.31)
  14 minutter og fem sekunder var spilt da thomas berg-paulsen skjøt norge opp i ledelsen i tirsdagens vm-kamp mot slovenia. det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. dermed tok norge en usedvanlig viktig seier i kampen om å berge plassen i a-vm i ishockey. – stort å score sitt første vm-mål, sa berg-paulsen til viaplay. slovenia var laget som rett og slett måtte slås, og det holdt etter en nervepirrende avslutning. i sluttsekundene var det kaos foran det norske buret, men norge holdt unna takket være oppofrende spill. ken andre olimb så ut til å bli skadet da han gikk ned og blokkerte en puck. – jeg tror det går greit. jeg hadde litt panikk og måtte bare prøve å komme meg i veien, sier han til viaplay. norge står nå med fire poeng etter tre kamper, og det kan vise seg å være nok til å unngå sisteplassen i gruppa, som ville gitt nedrykk. norge innledet med 3-4-tap etter straffer mot kasakhstan og 0-3 mot sveits. 17. mai møter det norske laget latvia. (nrk/ntb)

  Dansk Giro-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.22)
  danske magnus cort var best i avslutningen og vant den 10. etappen av sykkelrittet giro d`italia. en bruddtrio kjempet om seieren til slutt. cort vant finalen i kamp mot derek gee (israel-premier) og jayco-rytter alessandro de marchi. med det har han tatt minst en etappeseier i alle grand tour-ritt. trioen hadde litt over to minutter ned til hovedfeltet på vei ned fra toppen passo delle radici. med ti kilometer igjen hadde forspranget blitt kuttet til 45 sekunder, men tettrioen holdt unna og gjorde opp om seieren seg imellom. der var cort best og vant. regn og kulde preget den tøffe etappen fra scandiano til kystbyen viareggio. intermarché-laget hadde kanskje den verste dagen av alle i feltet tirsdag. sven erik bystrøm måtte legge inn årene før tirsdagens etappe. det samme måtte rein taaramäe, mens simone petilli hoppet av underveis i etappen. russiske aleksander vlasov (bora) måtte også bryte på den kalde 10. etappen. han var lagets sammenlagtkandidat og lå på sjuendeplass i sammendraget, som var plassen bak andreas leknessund etter ni etapper. dsm-rytter leknessund har imponert stort i årets giro d`italia, der han syklet fem dager i den rosa ledertrøya. (ntb)

  Borge falt seks plasser – kan fortsatt gjøre karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:10.10)
  birdiene satt ikke like løst for celine borge (24) på dag tre av lpga-turneringen i clifton i new jersey. golfproffen er på delt 19.-plass før siste runde. i alt er hun fire slag under par. med godt spill i avslutningen har borge gode muligheter for å gjøre karrierebeste på lpga-touren og ende blant de ti beste. hun har en 14.-plass som toppnotering. den kom i lpga-debuten i slutten av mars, skriver ntb.

  Tromsø seiret elleve minutter på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:19.08)
  tromsø kunne slippe jubelen løs da de sikret 2-1-seier på straffespark elleve minutter på overtid borte mot hamkam i eliteserien lørdag kveld. kampen fikk en kaotisk avslutning da hamkam-keeper marcus sandberg var for tøff inne i feltet og måtte bøte med både straffe og rødt kort. inn kom lars jendal for å stoppe niklas vesterlund, som fikk prøve seg fra krittmerket. det klarte han ikke, og dermed gikk hamkam på sitt tredje strake tap tidligere i kampen hadde daniel bassi sendt tromsø i ledelsen, mens aleksander melgalvis utlignet fra straffemerket. (ntb)

  Usikkerhet rundt Johansens fotballframtid – sjefen ler av rykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:10.56)
  stefan johansen har slitt med å få spilletid i queens park rangers denne sesongen. sjefen hyller likevel nordmannen og avviser rykter om at de to er uvenner. qpr berget til slutt plassen på nivå to i engelsk fotball etter å ha vært involvert i nedrykksstriden. stefan johansen har spilt for klubben siden 2021, men måtte nøye seg med en rolle som innbytter i sesongavslutningen. årsaken er at johansens kvaliteter ikke matcher den direkte spillestilen manager gareth ainsworth ønsker at laget hans skal spille etter. det bekreftet qpr-sjefen i forkant av siste serierunde. – jeg sa til ham: intensiteten vi trenger for øyeblikket passer ikke til pasningsspillet ditt, sa ainsworth ifølge west london sport. samtidig tok manageren opp rykter han hadde fanget opp om en krangel med johansen. – jeg fant ut her om dagen at det gikk noen rykter om at jeg og «stef» hadde blitt uvenner, som er ganske utrolig, i og med at han sannsynligvis er den i spillertroppen som står meg nærmest, sa ainsworth. han skryter i stedet uhemmet av klubbens norske midtbanemann. – han er en fantastisk spiller med ballen, men vi har nå hatt behov for å spille med større press og mer intensitet, sa ainsworth. (ntb)


  Matthews spurtet til seier i Giroen – kjempesterk Bystrøm nummer seks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:17.22)
  michael matthews hadde størst fart på de siste meterne og vant den 3. etappen av giro d`italia mandag. sven erik bystrøm viste superform. den 216 kilometer lange etappen fra vasto til melfi var relativt flat, men to tøffe stigninger sørget for at de fleste spurterne havnet i store vanskeligheter i god tid før seierskampen skulle avgjøres. på de siste hundre meterne med slak motbakke var danske mads pedersen og australske matthews ikke uventet de to sterkeste. sistnevnte tok seieren. sven erik bystrøm satt fint plassert i fronten inn mot mål. til slutt spurtet han inn til en sterk sjetteplass. – det er kanongodt. sjetteplass i en spurtavslutning som dette er noe av det bedre vi har sett av bystrøm i en grand tour på en stund, sa eurosport-kommentator theis magelssen. (ntb)

  De Gea slaktes etter brøler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:08.25)
  det blir igjen stilt spørsmål rundt david de geas framtid i manchester united. søndag gjorde keeperveteranen nok en tabbe i 0-1-tapet for west ham. spanjolen slapp inn et tamt skudd fra saïd benrahma etter litt over en halvspilt omgang. fotfestet var helt feil, og en ikke altfor hard ball gikk inn via de geas fingertupper. – det var mer enn sjokkerende. laget hans hadde full kontroll på kampen, og så lar han en slik avslutning gå inn. han vet det selv, sa tidligere newcastle- og tottenham-spiller jermaine jenas i bt sport-studioet etterpå. feilen var de geas fjerde som har ført til baklengsmål denne sesongen. uniteds mangeårige burvokter topper den statistikken sammen med hugo lloris (tottenham). – david de gea gjorde en rystende tabbe. du kan ikke pynte på det, og du kan ikke rettferdige gjøre det. det var en forferdelig feil, sa tidligere liverpool- og tottenham-spiss peter crouch. (ntb)

  Blytung runde for Hovland i Charlotte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:22.52)
  viktor hovland gikk den fjerde runden på seks slag under par i pga-turneringen i golf i charlotte, north carolina søndag. han endte dermed langt bak teten. dermed ble det en brutal avslutning på turneringen for den norske golfstjernen. hovland måtte tåle to bogeys på de første ni hullene, og i andre halvdel av runden gikk vondt til verre. ekstra ille endte det på hull nummer 16, der hovland måtte tåle en dobbeltbogey. birdien på hull nummer åtte ble hovlands eneste søndag. etter endt runden var nordmannen 17 slag bak den amerikanske lederen wyndham clark. (ntb)

  Norsk sykkeltalent vant i Tsjekkia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:16.32)
  jørgen nordhagen (18) kom inn med hovedfeltet på siste etappe og vant lille fredsrittet i sykling i tsjekkia sammenlagt. den norske juniorrytteren vant de to første etappene i rittet og har hatt god kontroll gjennom helgen. søndag tråkket han inn til 60.-plass på den avsluttende 98 kilometer lange etappen med start og målgang i terezin. senna remijn fra nederland vant massespurten på avslutningsetappen. norske storm ingebrigtsen fikk med seg en fin 4.-plass. i sammendraget vant nordhagen med 15 sekunders margin til amerikaneren andrew august. remjin ble nummer tre, ytterligere 19 sekunder bak. nordhagen deltok i rittet i tsjekkia som del av norges juniorlandslag. han er et stort talent både i langrenn og sykling og skal fra neste år sykle for profflaget jumbo-visma. (ntb)

  Hovland nær teten etter kjemperunde i Charlotte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:20.13)
  viktor hovland gikk tredje runde på fem slag under par i pga-turneringen i charlotte, north carolina. dermed er han foreløpig bare to slag bak lederen. hovland er i alt sju slag under par før avslutningsrunden søndag. han gikk åpningsrunden på par, mens han kom seg gjennom de 18 hullene på to slag under par fredag. lørdag var det en mer finjustert nordmann som gikk løs på den vanskelige quail hollow-banen. etter å ha gått de tre første hullene på par, radet han opp fire birdier med en bogey imellom. hovland fikk en ny birdie på hull 10 og en bogey på hull 12. han avsluttet sterkt med birdier på 15. og 16. hull og endte dagen på fem slag under par. 25-åringen ligger på delt 9.-plass i turneringen i skrivende stund. amerikaneren wyndham clark leder med ni slag under par, mens sju spillere ligger på -8. (ntb)


  Mac Allister sendte Brighton til himmels - Shaw ble syndebukken for United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:23.06)
  det var flust med sjanser da brighton tok imot manchester united torsdag kveld, men var-drama avgjorde kampen. luke shaw ble syndebukken da han forårsaket straffe med hands syv minutter på overtid. dommeren ba om en var-sjekk før han dømte straffespark. alexis mac allister satte den sikkert oppi hjørnet og kampen endte 1–0 til brighton. kaoru mitoma kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter kun fire minutter, da victor lindelöf mistet ballen. men skuddet til brightons midtbanespiller gikk rett i knollen på sisteskanse david de gea, som måtte ha en medisinsk sjekk før spillet gikk videre. driblemester mitoma var nær igjen, men klarte ikke å komme seg forbi aaron wan-bissaka. utover i omgangen presset gjestene mer og mer på. anthony martial var nær å sende gjestene i ledelsen etter 40. minutter, men avslutningen var for svak. både brighton og united var sultne på mål før hvilen, men tross hungeren sto det 0–0 til pause. sjanse etter sjanse bød seg også i andre omgang, men stødige keepere hindret en etter en. manchester united ligger på en foreløpig fjerdeplass i premier league, men liverpool lurer fire poeng bak. og brighton klatret opp til en femteplass med dagens trepoenger.

  Golf: Borge avsluttet med fem slag over par og endte i bunn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:23.12)
  celine borge avsluttet lpga-turneringen i los angeles med en runde på fem slag over par. det gjorde at golfproffen la seg inn sist av dem som hadde fullført. hun hadde seks bogeyer, én birdie og resten på par i løpet av søndagsrunden i california. borge delte med det sisteplassen med allison emrey. fredag greide hun cuten med ett slags margin. dagen etter gikk hun tre slag over par etter å ha avsluttet runden med en dobbeltbogey. 24 år gamle borge er i sin første sesong på lpga-touren og for tiden ranket som nummer 251. hun har så langt i proffkarrieren spilt inn godt over 51.000 dollar (545.000 kroner). før finalefeltet har startet på sin avslutningsrunde er det amerikanske cheyenne knight som er i ledelsen med ni slag under par. (ntb)

  Overtidsdrama i Roma: Uavgjort i storkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:20.08)
  tilskuerne på stadio olimpico måtte smøre seg med tålmodighet da roma og ac milan møttes i den italienske hovedstaden lørdag kveld. men de som ventet, ventet ikke forgjeves. på overtid tok det nemlig fyr. fire minutter på overtid scoret tammy abraham for hjemmelaget og de fleste trodde nok at engelskmannen kom til å bli matchvinner. men tre minutter senere, syv minutter på overtid, utlignet alexis saelemaekers (på bildet under). oppgjøret endte 1-1 etter en forrykende avslutning. uavgjort er et resultat som ikke gagner noen av dem noe særlig: roma og milan ligger på henholdsvis 5. og 4. plass med like mange poeng (57). nå kan inter komme á poeng med de to rivalene dersom de vinner sin kamp mot lazio søndag. ola solbakken startet på benken og ble byttet inn åtte minutter på overtid.

  fosser vant etter fantomavslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:17.23)
  kasper fosser vant torsdagens langdistanse i verdenscupåpningen i orientering i våler og nordmannen fulgte opp med en ny seier på mellomdistansen lørdag på hjemmebane. etter en forholdsvis jevn åpning, var fosser fullstendig suveren mot slutten. i mål var han hele ett minutt og 42 sekunder foran emil svensk. de to ble nummer én og to på torsdag, men da skilte det kun tre sekunder. – en helt utrolig avslutning, sa nrks kommentator arild andersen. flere utfordrere kom bakfra. nærmest kom sveitseren matthias kyburz, men han endte 16 sekunder bak, mens svenske gustav bergman ble nummer tre, 30 sekunder bak. – det er enormt kult å få til et så bra løp teknisk. fysisk var det nok også sterkt i dag. det er utrolig gøy å ha de marginene på min side i dag også. 16 sekunder er ikke veldig mye, sier fosser til nrk. – jeg er utrolig glad for det jeg har fått til i helgen. det føles som jeg har fått ut det beste hver dag. det er det ikke ofte man greier, sier nordmannen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »