Hovedsiden

Liten annonse
  Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:20.48)
  dommer marius lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom sarpsborg 08 og molde. – jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til molde. – hvorfor gjør du ikke det på banen? – jeg oppfatter det som at molde-spilleren oppsøker kontakten. det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer marius lien til nrk. kampen var på overtid da molde ropte på straffespark. lien vinket spillet videre, og sarpsborg 08 økte til 4–2. hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3. molde-trener erling moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene sarpsborg 08. – vi taper kampen. vi får ikke gjort noe med det, sier erling moe til nrk.

  Molde-smell mot Sarpsborg 08

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:19.04)
  sarpsborg 08 reiste seg etter flere stygge tap, intern møtevirksomhet og negative overskrifter i mediene. mandag ble det 4-2-seier og tre kruttsterke poeng mot molde. pawel chrupalla, stefan johansen og sondre ørjasæter (2) scoret målene for gjestene i det som ble en solid revansje etter en særdeles turbulent uke. den stygge 1-7-smellen hjemme mot hamkam 16. mai ble etterfulgt av et fire timer langt internt krisemøte. på tampen kom en svært omdiskutert situasjon. molde ville ha straffe da anders hagelskjær gikk i bakken i feltet. i den påfølgende kontringen satte sondre ørjasæter inn 4-2 for gjestene. dommer marius lien ble bedt om å vurdere straffesituasjonen av var-rommet, men besluttet at avgjørelsen hans skulle bli stående. dermed endte det 2-4.

  Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.40)
  regjerende mestere denver nuggets ble natt til mandag slått ut av nba-sluttspillet. minnesota timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne. gjestene fra minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. ledet av karl-anthony towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. før siste periode startet, var nuggets` ledelse kuttet til bare ett poeng. timberwolves-stjerna anthony edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie. – dette var en lagprestasjon. når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og nba-legende charles barkley om timberwolves-seieren. i semifinalen i den vestlige konferansen skal timberwolves bryne seg på dallas mavericks, som natt til søndag slo oklahoma city thunder. i den østlige konferansen skal boston celtics møte indiana pacers, som natt til mandag slo ut new york knicks.

  Pacers til NBA-semifinale – knuste Knicks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.39)
  anført av tyrese haliburton kjørte indiana pacers over new york knicks i madison square garden og tok seg til semifinale i nba-sluttspillet. med 130-109-seier er det pacers som får møte toppseedede boston celtics i semifinale etter å ha gitt knicks sjokkbehandling fra start i den 7. og avgjørende kvartfinalekampen. pacers traff med 29 av 38 skudd i første halvdel. det gir uttelling på 76,3 prosent, det høyeste i en sluttspillkamp siden statistikken først ble ført i 1997. gjestene ledet 70-55 halvveis. resten av veien dro pacers fra hver gang knicks prøvde å ta seg inn i kampen. pacers er i semifinale for første gang på ti år. – jeg sa til spillerne at om man vinner 7. kamp i madison square garden så har man skrevet historie, sa trener rick carlisle.


  Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:18.58)
  liverpool møtte wolverhampton på anfield i manager jürgen klopps siste kamp. hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes nelson semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før alexis macallister satte inn ledelsen. fem minutter før pause økte stopperen jarell quansah til 2-0. det ble også resultatet, og klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat. liverpool blir nummer tre i årets premier league. sju poeng bak arsenal, og ni poeng bak manchester city. etter kampen ble klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion. – jeg elsker dere, sa jürgen klopp til supporterne i en tale midt på banen på anfield. klopp prøvde å dra i gang en sang med om arne slot, liverpools nye manager. publikum responderte med å første repetere «arne slot» før de endret til å synge klopps navn. – jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. dere skal gå «all in» fra første dag. dere må fortsette å tro, sa klopp, før han til slutt takket for seg som liverpool-manager. – tusen takk. dere er det beste laget i verden. tusen takk!

  Klopp tok farvel med seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:18.58)
  liverpool møtte wolverhampton på anfield i manager jürgen klopps siste kamp. hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes nelson semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før alexis macallister satte inn ledelsen. fem minutter før pause økte stopperen jarell quansah til 2-0. det ble også resultatet, og klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat. liverpool blir nummer tre i årets premier league. sju poeng bak arsenal, og ni poeng bak manchester city.

  VIF-smell mot Kongsvinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:20.29)
  vålerengas seiersrekke stoppet mot kongsvinger i 1. divisjon torsdag. vålerenga sto med fire strake seirer, hvorav to var mot eliteseriemotstand i cupen, før møte med kongsvinger på fotballens nasjonaldag. etter 32 minutter stanget harald holter inn ledelse for gjestene. fra kongsvinger.et kvarter før slutt doblet jesper grundt ledelsen med en lekker scoring. dermed er kongsvinger nummer to på tabellen, mens vålerenga feirer nasjonaldagen som norges 24. beste fotballag. (ntb)

  Kristiansund-kapteinen slaktet eget lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:20.21)
  kristiansund leverte en tam forestilling i eliteserien 16. mai og tapte fortjent 0-1 borte mot haugesund. det førte til røffe ord fra både trener amund skiri og lagkaptein dan peter ulvestad i pausen. da sto det 0-0, men det så meget skummelt ut for gjestene fra nordmøre. – dette var på grensen til pinlig. vi er energiløse og tør ikke. det ser ut som at vi venter på at haugesund skal gjøre noe. alt må opp – beinflytting, valg med ball, brudd, jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, sa ulvestad til tv 2. sebastian tounekti scoret det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål etter 47 minutter. (ntb)

  Sørloth involvert i vinnermålet da Villarreal slo sterke Girona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:00.10)
  alexander sørloth var tredje siste villarreal-spiller på ballen da bertrand traoré scoret vinnermålet i villarreals 1-0-seier borte mot serietreer girona. girona hadde hatt de fleste sjansene i kampen, men i det 59. minutt var det gjestene som kunne juble for scoring. villarreal vant ballen ved midtstreken. den havnet hos sørloth, som slo et fint framspill til gonçalo guedes. han dro seg forbi en motspiller, men ble taklet før han fikk skutt. ballen rullet til bertrand traoré, som skjøt i mål ved lengste stolpe og feiret sitt aller første mål i la liga. i det 65. minutt hadde girona en stor trippelsjanse, men laget fikk ikke ballen i mål. sørloth har 19 seriemål og kjemper om toppscorertittelen i spansk fotball. girona-spissen artem dovbyk topper med 20, men ingen av storscorerne økte målfangsten da de spilte på topp for hvert sitt lag tirsdag. mål ble det derimot for jude bellingham, en tredje spiller med sjanse til å bli målkonge. han scoret det første målet da seriemester real madrid knuste alavés 5-0. han hadde også to assist. vinicius junior scoret to ganger. bellingham er med sin 19. scoring i la liga oppe på siden av sørloth før de to siste serierundene. (ntb)

  Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:23.02)
  liverpool ledet 3-1 mot aston villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i premier league mandag kveld. ti minutter før slutt ble jhon duran byttet inn for villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på villa park. allerede etter et minutt tok liverpool ledelsen da villa-keeper emiliano martínez rotet ballen inn i eget nett. villa utlignet ved youri tielemans ti minutter senere, før cody gakpo sendte liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. like etter pause scoret jarell quansah sitt første premier league-mål, da han satte inn 3-1 for liverpool. begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside. til slutt var det duran som sørget for at villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i jürgen klopps siste bortekampsom liverpool-manager. før kampen var det allerede klart at liverpool blir nummer tre i premier league denne sesongen, mens aston villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier. med ett poeng til villa kan de fortsatt bli tatt igjen av tottenham. villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens tottenham har 63 med to kamper igjen.

  Bisarr keepertabbe og knallsterk opphenting av Villa mot Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:23.02)
  liverpool ledet 3-1 mot aston villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i premier league mandag kveld. ti minutter før slutt ble jhon duran byttet inn for villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på villa park. allerede etter et minutt tok liverpool ledelsen da villa-keeper emiliano martínez rotet ballen inn i eget nett. villa utlignet ved youri tielemans ti minutter senere, før cody gakpo sendte liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. like etter pause scoret jarell quansah sitt første premier league-mål, da han satte inn 3-1 for liverpool. begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside. til slutt var det duran som sørget for at villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i jürgen klopps siste bortekampsom liverpool-manager.  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.43)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012). forrige sesong holdt leverkusen bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen. for etter bare 17 minutter sendte georgia stanway gjestene i ledelsen, før linda dallmann doblet ti minutter senere. i andre omgang reduserte imidlertid nikola karczewska for vertene. norske tuva hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. emilie bragstad og julie jorde startet for leverkusen, mens synne skinnes hansen kom inn etter en snau times spill. (ntb)

  Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:23.20)
  barcelona var i trøbbel hjemme mot valencia, men så slo robert lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2. polakkens måltrippel kom etter pause mot et valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann. på to cornere stanget lewandowski inn 2-2 og 3-2. han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid. hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i la liga. det er tre bak toppscorer artem dovbyk (girona), mens alexander sørloth (villarreal) og jude bellingham (real madrid) har 17. fermin lopez scoret kampens første, før hugo duro og pepelu snudde for gjestene. så ble valencia-keeper giorgi mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen. mot ti spillere fikk lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen. med fem kamper igjen har barcelona grepet om 2.-plassen. laget et to poeng foran catalonia-naboen girona. det skiller elleve poeng opp til real madrid på tabelltoppen. (ntb)

  Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.52)
  vipers kristiansand knuste gjerpen 33-19 og tok seg til enkelt til finale i håndballsluttspillet. dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot györ i den første kvartfinalen i mesterligaen. i hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for vipers. klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en nm-pokal. sluttspillet står igjen. anna vjakhireva ble vipers` toppscorer med sju mål på ni skudd mot gjerpen i skienshallen. gjestene ledet «bare» 15-11 til pause. fra før har storhamar og sola tatt seg videre. de slo ut henholdsvis oppsal (29-28 og 39-27) og fredrikstad (30-24 og 37-21). i den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med larvik. det første oppgjøret ga lhk-seier 35-29. (ntb)

  Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:22.52)
  kristian thorstvedts scoring hjalp lite da sassuolo tapte 1-5 borte mot fiorentina i serie a søndag kveld. grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen. thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter. dessverre for siddisen og resten av sassuolo-laget økte nicolás gonzález til 3-1 det påfølgende minuttet. vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter thorsvedts scoring hadde fiorentina satt inn ytterligere to mål. dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for thorstvedt & co. i kampen om å beholde plassen skal sassuolo opp mot inter (h), genoa (b), cagliari (h) og lazio (b). emil konradsen ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. marcus holmgren pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (ntb)

  Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:21.50)
  jesper daland berget 1-1 for cercle brugge hjemme mot anderlecht, mens hugo vetlesen herjet i brugges 3-0-seier borte mot genk i belgisk fotball søndag kveld. den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor anderlecht topper mesterskapsgruppen. det er imidlertid bare målforskjell som skiller brugge på 2.-plass. søndag gjestet vetlesen & co. genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet. kyriani sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp igor thiago på 3-0-målet. antonio nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause. cercle brugge er også hektet av i gullkampen, men daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter. kristian arnstad satt hele kampen på benken for anderlecht. (ntb)

  Haaland tilbake med scoring i City-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:19.26)
  erling braut haaland startet på benken, men kom inn og scoret da manchester city slo nottingham forest 2-0. det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen. city er nå nummer to i premier league, ett poeng bak arsenal, men med en kamp mindre spilt. forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken. haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot forest. der satt også oscar bobb. gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da josko gvardiol headet en corner fra kevin de bruyne i mål. få minutter senere burde chris wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. rett før pause fikk også stopper murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over. like etter hvilen fikk wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne. haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. de bruyne spilte han igjennom, og haaland var iskald foran mål. bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

  Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:18.57)
  to tidlige mål sørget for at molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over haugesund i eliteserien søndag. med trepoengeren holder stadig molde følge med serieleder glimt. de har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt. magnus wolff eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. deretter la kristian eriksen på til 2-0. sory diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang. både fredrik gulbrandsen og eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på eriksens mål. (ntb)


  VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:23.03)
  det ble 2-2 mellom aston villa og chelsea på villa park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. var sørget for at chelsea ikke stakk av med seieren. dermed tapte villa viktige poeng i kampen om mesterliga-plass. de ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran tottenham på 5. plass. aston villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. marc cucurella var uheldig og scoret selvmål. et kvarter ut i kampen scoret chelsea-spiss nicolas jackson, men etter en var-sjekk ble scoringen annullert for offside. senere i omgangen var jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for chelsea. i stedet var det aston villa som doblet ledelsen med et langskudd fra morgan rogers. det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. chelsea vant ballen etter høyt press og noni madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene. og chelsea var ikke ferdig. ti minutter før slutt vartet conor gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene. cole palmer var centimeter unna å sende chelsea i ledelsen på overtid, men robin olsen reddet ut til hjørnespark. hjørnesparket endte opp hos axel disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading. var ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant. chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak villa.

  Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.59)
  nok en gang kunne leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot stuttgart. leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot stuttgart. gjestene ledet 2-1 da leverkusen fikk frispark over tilleggstiden. i feltet dukket robert andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel. leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. det er klubbens aller første bundesliga-tittel. chris führich og deniz undav sørget for at stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før amine adli reduserte like etterpå. leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til bundesliga. det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. de møter roma i semifinalen i europaligaen og kaiserslautern i cupfinalen. alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både liverpool og bayern münchen, men han har valgt å bli i leverkusen også neste sesong. (ntb)

  City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:22.57)
  phil foden storspilte og stjal showet da manchester city vant 4-0 borte mot brighton i premier league. etter storseieren uten erling braut haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder arsenal, som har én kamp mer spilt. søndag gjester pep guardiolas menn nottingham forest. oscar bobb ble sittende på benken hele kampen. city fikk en fantastisk start på kampen da kevin de bruyne stanget et innlegg fra kyle walker rett i krysset etter bare 17 minutter. ni minutter senere doblet phil foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. briten var imidlertid ikke ferdig der. med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at brighton rotet det til i forsvar. bernardo silva snappet opp ballen og spilte den til city-juvelen, som banket inn 3-0-målet. det var fodens 50. premier league-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – er phil foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i premier league, alan shearer, på x. etter hvilen fortsatt city målfesten da julian alvarez banket inn returen på et skudd fra walker. – dette er ordentlig stygt for brighton, men for et signal til resten av verden og premier league, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. i forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at pascal gross gikk i bakken i en duell med rodri. dommeren vinket imidlertid spillet videre. – jo, dommer. og jo, var. det er klar og tydelig straffe til brighton, skrev viaplay-ekspert lars tjærnås på x. det ble også det nærmeste brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (ntb)

  Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – det er helt magisk. jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. jeg har drømt om dette. dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier thoresen til nrk. – det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. med tirsdagens triumf er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». tross tapet, lar storhamar-trener petter thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – imponert av vålerenga. de har mistet flere sentrale spillere og kriget mot oilers i syv kamper. jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier thoresen til nrk. og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i nm-sluttspillet. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da ble det gledestårer på flere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt. – det er så deilig. jeg har venta lenge. jeg har tapt for mange finaler nå. jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. endelig får jeg vinne for familien. det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier patrick thoresen til tv 2 etter kampen. – jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. dermed er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:19.58)
  både karina sævik og iris omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da vålerenga slo stabæk 3-2 på hjemmebane i toppserien tirsdag. kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. med tirsdagens seier ligger vålerenga og rosenborg på topp med tolv poeng, men vif har bedre målforskjell. deretter følger røa med ni. vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av olaug tvedten, ylinn tennebø og sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. for gjestene sto spisstalentet omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med sævik scoret fire ganger denne sesongen. stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. vålerenga har byderby mot lyn til helgen, mens stabæk får besøk av brann. (ntb)

  Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:23.07)
  middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør leeds i engelsk førstedivisjon. sistnevnte kjemper om opprykk til premier league, og ligger nå på andreplass på tabellen med en kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen. kampen på riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da isaiah jones satte inn 1-0 for vertene. syv minutter senere utlignet crysencio summerville og lagene var like langt. snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da patrick bamford fant nettmaskene til 21- for leeds. men lagene var langt fra ferdigscoret. først utlignet emmanuel latte lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte wilfried gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause. andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. først summerville med dagens andre, før også lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. men det ble også kampens siste. leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og ipswich på tredje med 89 poeng.

  Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:19.13)
  poengfangsten går trått for viking. søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot fredrikstad. ikke siden åpningskampen har viking stått igjen som vinner i eliteserien. nicholas d`agostinos hodestøt fikset poenget mot ffk. før det hadde morten bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. i det åttende minutt snappet han opp en svak viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter. (©ntb)

  Brann slo Odd - avsluttet med utespiller som keeper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:19.06)
  et straffespark fikk en sentral rolle i branns 2-0-seier over odd. emil kornvig måtte vente lenge på var-sjekken før han fikk score fra krittmerket. først fire minutter på overtid trygget innbytter aune heggebø seieren. da hadde casper glenna voktet odd-buret i noen minutter etter at en skade tvang hansen til å forlate banen. gjestene hadde gjort alle byttene sine og måtte avslutte med ti mann. etter fem kamper står brann med ti poeng. odd har tre poeng mindre.

  Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. begge lag hadde bommet én gang før lilles kaptein benjamin andré måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. forsøket ble reddet av emiliano martinez. forvirringen på tribunen og blant tv-kommentatorene var stor da martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning. årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. til slutt avgjorde aston villa på straffer, og er dermed klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. dermed er aston villa klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til semifinale i Serieligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb)

  Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:21.21)
  jørgen karterud ble nøkkelmann med tre mål da vålerenga snudde til 5-2-seier over storhamar i den andre finalekampen i nm-sluttspillet i ishockey. onsdagens resultat på et fullsatt jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør. storhamar tok ledelsen ved marcus bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter karteruds første scoring for kvelden. karteruds andre mål sendte vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og alex dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere. på benken tok storhamar-trener petter thoresen grep umiddelbart. i timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein patrick thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva». – dette var dårlig, enkelt og greit. det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa storhamar-veteranen til tv 2 før sluttperioden. dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens tommy hjelm tente et lite storhamar-håp med en kjapp redusering. nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte karterud hat tricket i sluttsekundene. den første finalekampen vant storhamar 5-1. lagene møtes igjen på hamar fredag. storhamar tok sist nm-pokalen i 2018, mens vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »