Hovedsiden

Liten annonse
  Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.39)
  dobbeltfireren med kristoffer brun, oscar helvig, jonas juel og erik andré solbakken var best i ol-kvalifiseringen i sveitsiske luzern tirsdag. brun og helvig kapret i fjor en norsk ol-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, juel og solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer. dermed hadde de én sjanse til å kapre en ol-plass, en mulighet de tok vare. i tirsdagens finale i ol-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien. de norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en ol-plass, og de vant 1,3 sekunder foran estland og 1,4 sekunder foran usa. like bra gikk det ikke for kjetil borch. veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. i finalen i ol-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass. dobbeltfireren er den fjerde båten norge kvalifiserer til ol. fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

  Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:22.00)
  planen var at filip ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under em-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i roma. selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start. – han var ikke helt i form, skriver sportssjef erlend slokvik i en tekstmelding til nrk fredag kveld. og nå har 31-årige ingebrigtsen dårlig tid. em-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør em-uttaket 30. mai. neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om filip ingebrigtsen løper der. formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i tyskland. ingebrigtsen, som altså tok em-gull på 1500-meter i 2016 og vm-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni. ol-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

  Manchester United tok et steg mot Europa-spill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:22.56)
  manchester united burde vinne mot newcastle onsdag for å holde liv i håpet om å kvalifisere seg til europacupspill gjennom premier league. seieren holdt på å glippe, men de røde vant til slutt 3-2. hjemmelaget tok ledelsen ved kobbie mainoo etter halvtimen spilt før anthony gordon utlignet for newcastle. men 21 år gamle amad diallo banket inn 2–1 etter 57 minutter. hans første mål i premier league. så sørget innbytter rasmus højlund for 3-1. lewis hall reduserte for newcastle på overtid, og det endte 3-2. nå ligger manchester united på 8. plass – bak newcastle på målforskjell med én kamp igjen å spille. en syvendeplass vil sikre manchester united en plass i europa. de røde kan også kvalifisere seg til europacupspill ved å vinne fa cup-finalen mot manchester city lørdag 25. mai. onsdag vant også chelsea 2-1 borte mot brighton. de blå fra london ligger på sjetteplass med èn kamp igjen.

  Mbappé mister PSGs toppkamp – sliter med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:13.26)
  kylian mbappé sliter med lårsmerter og spiller ikke paris saint-germains serieoppgjør borte mot nice i kveld. spissen er ut av troppen og reiser ikke sørover til rivieraen. psg er allerede seriemester og avslutter ligue 1-sesongen mot metz søndag. mbappé bekreftet nylig at han forlater hovedstadsklubben. det var en dårlig skjult hemmelighet. sist helg scoret mbappé sitt 27. ligamål for sesongen da psg tapte det som var hans siste hjemmekamp for laget. ingen har flere nettkjenninger i frankrike denne sesongen. paris saint-germain stiller også uten ousmane dembélé i onsdagens hengekamp. nice er nummer fem på tabellen og kan fortsatt kvalifisere seg for champions league. (ntb)

  Mot rekordstor norsk tropp i friidretts-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:06.30)
  foreløpig er det bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som er kvalifisert fra norge, men de får selskap av mange flere i årets em i friidrett i roma. – vi har ikke tatt ut noen ennå. det er sånn sett bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som har friplass som regjerende europamestere. men det er vel rundt 20 stykker som har tatt kravet, og så er det ganske mange som ligger inne på ranking, sier sportssjef erlend slokvik i norges friidrettsforbund til ntb. i siste em i münchen i 2022 hadde norge med 46 deltakere. rekorden på 51 utøvere stammer fra em i amsterdam i 2016. slokvik har store forhåpninger om at norge stiller et tilsvarende antall utøvere som for åtte år siden. norsk friidrett er i vinden, og det er flere medaljekandidater enn på mange år. – vi regner med at det blir en like stor tropp i år. jeg tipper at det i hvert fall blir 50 norske utøvere med, og så får vi se hva det endelige antallet blir. siste frist for å kvalifisere seg er 26. mai. det er blant annet også kvalifiseringsmuligheter i stockholm onsdag og i trond mohn games i bergen 22. mai. det samme gjelder i nm i halvmaraton på birkeland 25. mai. årets em i roma arrangeres på stadio olimpico 7.-12. juni. (ntb)

  Nedberge Llano klarte EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:11.01)
  sleggekaster beatrice nedberge llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i usa. dermed kom hun akkurat én centimeter over em-kravet på 71,20. det skriver friidrettsnettstedet friidrett1. det holdt også til seier i stevnet i tucson, arizona. ol-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. nedberge llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking. 26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

  Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.47)
  golflegenden tiger woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen us open. selv om woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet. woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på pinehurst i midten av juni. torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen. – us open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier woods. amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren. – historien om us open kan ikke bli skrevet uten tiger woods. mesterskapet er enkelt sagt bedre med tiger på start, sier usga-sjef john bodenhamer. (ntb)

  Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:13.17)
  stevnet lange laufnacht jubler over at filip ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai. den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i karlsruhe. – vi er dypt beæret, skriver de om at ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne. filip ingebrigtsen vant em på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra vm på samme distanse fra 2017. nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens em i roma.

  OL-toget er gått for norske turnere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:11.38)
  norge stilte med to turnere i ol i tokyo. nå er det klart at sommerens paris-ol går uten en eneste norske turner. i tokyo-ol deltok julie dicko erichsen og sofus heggemsnes. veldig mye skal til om en norsk turner klarer å ta seg til paris. nåløyet er blitt trangere og trangere. – det toget er nok dessverre gått. det meste av ol-kvalifisering skjedde i forbindelse med verdenscupen, og det skal mye til om noen av våre klarer å kvalifisere seg via em. det er blitt tøffere og tøffere, og kravene er skjerpet. hadde det vært for to år siden, så hadde det holdt, sier generalsekretær mona kristiansen i norges gymnastikk- og turnforbund til ntb. (ntb)

  OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:10.41)
  karoline bjerkeli grøvdal deltok lørdag under «adizero: road to records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor adidas. det norske ol-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i paris. kravet for å kvalifisere seg direkte til paris er 30 minutter og 40 sekunder. grøvdal kom i mål på 30.52 i tyskland. 33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå. agnes jebet ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. hun kom i mål på 30,03.

  Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.36)
  karoline bjerkeli grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i roma. hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton. det bekrefter hun overfor nrk. nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene. – det kan være en morsom kombo det, sier grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet. hun vant nylig new york halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp. grøvdal har vel å merke ikke tatt em-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot em- og ol-sesongen. den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet em i terrengløp tre år på rad. halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i em i år som sammenfaller med ol. ps! em i roma og ol i paris ser du på nrk.

  Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:06.57)
  en medalje ville vært innen rekkevidde for norge med casper ruud og ulrikke eikeri i mixed double i tennis i paris-ol, men det ligger dårlig an. utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen. – det er en liten sjanse, men den er der, sier fredrik lovén til ntb. han er landslagsansvarlig i norges tennis- og padelforbund. for at ruud/eikeri skal bli en realitet i paris, bør eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene. malene helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. etter det vil ol-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne. 31 år gamle eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i stuttgart søndag. i tyskland pådro dessuten eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode. det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i ol. – ruud/eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet? – ja. det viste de i united cup i desember (slo kroatia). casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier lovén. eikeri har blant annet spilt finalen i roland-garros i mixed double. på wta-touren har hun tre doubletitler. verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker. (ntb)

  Iuel med på VM-laget i stafett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:09.00)
  norge skal for første gang delta i vm i stafett, og reiser til bahamas med en tropp på seks kvinner. hovedmålet er å kvalifisere seg til ol. – vi har aldri hatt stafettlag i ol tidligere. det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef erlend slokvik til nrk. slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor nrk, og ramser opp følgende seks navn til 4x400 meter: josefine tomine eriksen (sem if), astri ayo lakeri ertzgaard (ik tjalve), amalie hammild iuel (ik tjalve), henriette jæger (aremark if), linn oppegaard (moss il) og elisabeth slettum (idrettslaget skjalg). – de gleder seg veldig og er optimistiske. de føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier slokvik. det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4x400 meter under sommerens ol i paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-vm på bahamas. – det er her det er mulig å kvalifisere seg. de to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier slokvik. – vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. da må vi helt sikkert sette norsk rekord. det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter slokvik. den norske rekorden er på 3.28,58, satt av ertzgaard, slettum, line kloster og iuel under bislett games i 2022. stafett-vm i den bahamanske hovedstaden nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.

  Thoresens OL-drøm brast

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:13.50)
  bryteprofilen morten thoresens siste håp om å delta i sommerens ol i paris er ute. håvard jørgensen får siste sjanse til å kvalifisere seg. «gikk inn med hele hjertet, i håp om å oppnå drømmen om ol. det gikk ikke denne gangen», skriver thoresen på sin instagram-konto. thoresen fikk det ikke til i baku for to uker siden. nrk har selv vært i kontakt med morten thoresen, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar. discovery omtalte saken først. i 67-kilosklassen er det kun én kvoteplass for norge, og håvard jørgensen får sjansen i den siste ol-kvalifiseringen i tyrkiske istanbul i mai, opplyser landslagssjef pål-eirik gundersen til ntb. – håvard skal få muligheten. men begge skal holde seg klare med tanke på skader og sykdom, forteller gundersen. – det er luksus å ha to i verdenstoppen i samme vekt. da må begge være klare, sier han. jørgensen tok em-bronse i fjor, mens 27 år gamle thoresen vant em-gull i 2020. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »