Hovedsiden

Liten annonse
  Amerikansk OL-håp ute av OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 13. april 2024 KL:22.00)
  alicia monson, usas rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens ol i paris. årsaken er en avrivning i menisken. hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening. – jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere usa i enda et ol, så det smerter å ikke stille til start, skriver monson på instagram. 25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under vm i budapest sist sommer. hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  Reddet uavgjort for Manchester United – fire kamper uten seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 13. april 2024 KL:20.35)
  manchester united måtte virkelig jobbe for det ene poenget da de berget 2–2 borte mot bournemouth i premier league lørdag kveld. sist erik ten hags menn stakk av med tre poeng, var 2-0-seieren hjemme mot everton 9. mars. den svake rekken har også ført til at rødtrøyene så å si har falt av kampen om mesterligaspill neste sesong. det skiller nå ti poeng opp til aston villa og tottenham på 4.- og 5.-plass. vertene tok ledelsen da dominic solanke banket inn kampens første scoring etter 16 minutter. han står dermed med 17 scoringer denne sesongen. bare erling braut haaland (20) og ollie watkins (18) har flere. nøyaktig et kvarter senere sendte bruno fernandes (bildet) lagene likt igjen da han utlignet for gjestene. gleden ble riktignok kortvarig for «de røde djevlene» da justin kluivert sendte vertene i ledelsen igjen etter bare fire minutter. i andre omgang rotet vertene likevel bort ledelsen da adam smith helt unødvendig handset ballen inne i 16-meteren. fernandes kunne dermed sette inn sitt andre mål for kvelden fra krittmerket. langt inne i overtiden fikk vertene tildelt straffe, men etter en liten var-sjekk ble det omgjort til et frispark, som ble slått rett i muren. (ntb)

  Vetlesen matchvinner for Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. april 2024 KL:23.14)
  hugo vetlesen scoret kampens eneste mål da club brugge slo greske paok 1-0 på hjemmebane torsdag kveld. kampen var den første av to kamper i kvartfinalen i serieligaen. returoppgjøret spilles neste torsdag. scoringen kom allerede etter fem minutter, da vetlesen mottok en ball inni 16-meteren og raskt plasserte ballen ned i hjørnet. vetlesen ble byttet ut i kampens 73. minutt. samtidig kom antonio nusa inn for den belgiske klubben. brugge fikk et straffespark like etter kampen, men misbrukte muligheten og dermed endte det altså 1-0.

  Iskaldt Ohi-mål ikke nok for Brøndby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:23.09)
  ohi omoijuanfo scoret sitt niende seriemål for sesongen, men måtte se seieren ryke da brøndby spilte 1-1 mot silkeborg i dansk fotball mandag. omoijuanfo sendte brøndby i ledelsen etter ti minutters spill i annen omgang i hjemmekampen. spissen fikk ballen til høyre i banen og avanserte inn 16-meteren. avslutningen som fulgte alene med keeper var iskald. scoringen så lenge ut til å bli kampens eneste, men ti minutter før full tid utliknet oliver sonne for gjestene fra silkeborg. dermed måtte brøndby nøye seg med det ene poenget. uavgjortresultatet betyr at hovedstadsklubben og gullrival midtjylland er a poeng på toppen av tabellen etter 24 spilte kamper.

  Arnekleiv vant kongepokalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:15.12)
  juni arnekleiv gikk inn til seier på sprinten under nm i skiskyting og sikret seg også kongepokalen fredag. arnekleiv fra dombås hadde en bom på liggende skyting og var til slutt 13,6 sekunder foran sølvvinner maren sofie brännare-gran. julie tronderud kvelvane fra voss leverte feilfri skyting for første gang og tok bronsen 14,4 sekunder bak vinneren. gro njølstad randby, som imponerte på 10-kilometeren under nm i langrenn med sølv, satte standarden i rennet fra startnummer to. men to strafferunder på stående skyting kostet dyrt og sendte henne et stykke ned på resultatlisten. landslagsløperne ingrid tandrevold og karoline knotten stilte ikke til start på nm-sprinten. (ntb)

  United kollapset: Senket av to overtidsmål i ellevilt målshow

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:23.19)
  chelsea og manchester united har begge levert sesonger langt under pari, og i møte dem imellom viste begge hvilke svakheter som bor i lagene. da kampen var fire minutter ung styrte raphaël varane et innlegg utover i 16-meteren. der ventet conor gallagher som bredsidet inn 1–0. kvarteret senere doblet cole palmer fra straffemerket. han fikk sjansen etter en felling fra antony i boksen. straffen så dog veldig billig ut, men var grep aldri inn. erik ten hags manchester united svinger voldsomt i prestasjonene. det gjorde de også mot chelsea. for på imponerende vis evnet de røde å snu kampen. alejandro garnacho startet snuoperasjonen da han snappet opp med fæl tversoverpasning fra moisés caicedo. argentineren var sikker foran mål. fem minutter senere, på tampen av første omgang, nikket bruno fernandes inn utligningen på bakerste stolpe. antony har vært uniteds kanskje mest utskjelte spiller denne sesongen. pasningen til 3-2-målet fortjener han utelukkende ros for. med utsiden av foten skrudde han innlegget inn bak chelseas forsvar, hvor en våken garnacho strakk frem hodet og overlistet en utrusende djordje petrovic i chelsea-målet. men chelsea var ikke helt ferdig, for syv minutter på overtid fikk hjemmelaget et nytt straffespark. denne gangen forært av diogo dalot. palmer var igjen sikker fra 11-metersmerket. og så, elleve minutter på overtid satt den igjen for palmer. skuddet gikk via scott mctominay og forbi en utspilt andre onana.

  Scoret igjen – jakter toppscorertittelen i La Liga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. april 2024 KL:22.36)
  alexander sørloth utliknet til 1-1 for villarreal i storkampen mot atletico madrid i spansk fotball mandag. trønderen nærmer seg med det toppen av toppscorerlista. kun en håndfull spillere har score flere mål enn sørloth i la liga denne sesongen. real madrids jude bellingham og osasunas ante budimir topper med 16. sørloth satte inn sitt 14. mål da han fikk avslutte fra rett utenfor 16-meteren. ballen fant hjørnet bak atletico-keeper jan oblak.


  Klæbo vant NM-gull – vurderer å droppe femmil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.42)
  johannes høsflot klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. han vant 10 kilometeren i nm med over tolv sekunder ned til erik valnes. etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. både klæbo og valnes var enige om hvor tungt det var. – vi snakket om hvor tungt dette var, sier klæbo til nrk. fredagens seieren ble klæbos hans åttende nm-gull. «bjørnen» fra sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. det var tullete. det var feige lag, sier han til nrk. – jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. det skala jeg innrømme. jeg måtte justere en del på sisterunden. hvis jeg slår johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. lørdag er det fem mil som står på programmet. dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier klæbo. for det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – jeg må ta en prat med morfar. planen er å gå, men spørsmålet er hva man får ut av det. det blir ikke skøyting, det blir høye kneløft. det blir femmil med høye kneløft i morgen, sier han. fredagens vinner har et ønske til arrangøren om hva som må gjøres med løypa før lørdagens manndomsprøve. – det blir spennende å se om de salter, det må dem, sier han.

  Klæbo tok nytt suverent NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.42)
  johannes høsflot klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. han vant 10 kilometeren i nm med over tolv sekunder ned til erik valnes. etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. både klæbo og valnes var enige om hvor tungt det var. – vi snakket om hvor tungt dette var, sier klæbo til nrk. fredagens seieren ble klæbos hans åttende nm-gull. «bjørnen» fra sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. det var tullete. det var feige lag, sier han til nrk. – jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. det skala jeg innrømme. jeg måtte justere en del på sisterunden. hvis jeg slår johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. lørdag er det fem mil som står på programmet. dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier klæbo. – jeg tror det kommer til å bli noe av tyngste jeg kommer til å gå, fortsetter trønderen.

  Klæbo mot nytt suverent NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.42)
  johannes høsflot klæbo er i det umulige hjørnet om dagen. han leder foreløpig 10 kilometeren i nm med over tolv sekunder ned til erik valnes. hvis det blir seier til klæbo denne fredagen blir det trønderens åttende nm-gull. under fredagens 10 kilometer var det johannes høsflot klæbo suveren. han leder i mål, men de største konkurrentene har også gått i mål. valnes på sin side gikk inn til en overlegen ledelse. etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. det var tullete. det var feige lag, sier han til nrk. – jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. det skala jeg innrømme. jeg måtte justere en del på sisterunden. hvis jeg slår johannes nå så er det en skrell, fortsetter han.

  Naalsund-dobbel for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:18.01)
  landslagsspiller lisa naalsund sto bak begge målene i manchester uniteds 2-0-seier over bristol city søndag. 1-0 kom etter en avslutning fra utenfor 16-meteren etter ni minutter. helt på tampen sørget hun for 2-0. det var midtbanespillerens to første mål for united i den engelske toppdivisjonen. den tidligere arna-bjørnar- og brann-spilleren har spilt elleve av uniteds 16 kamper i serien denne sesongen. for landslaget har 28 år gamle naalsund notert seg for 16 kamper og foreløpig null mål. seieren gir de rødkledde 28 poeng som gjør at det er seks poeng opp til arsenal på 3.-plass. chelsea og manchester city topper tabellen med 40 poeng. sophie román haug scoret ett mål i liverpools 3-1-seier over west ham. landslagstrioen guro bergsvand, maria thorisdottir og elisabeth terland var på banen for brighton som røk 1-4 mot manchester city. celin bizet fikk en drøy omgang i 1-0-seieren til tottenham over leicester. (ntb)

  Kaldsvettet i timevis før sammenlagtseier: – Kroppen er ganske ødelagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:15.03)
  søndag trengte harald østberg amundsen kun 19 poeng for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. med 24 poeng på de to bonusspurtene underveis sikret han det, før han gikk inn til en 17. plass på 20-kilometeren i falun. – det føles uvirkelig. jeg tror jeg må la det synke litt inn. selvfølgelig ikke det beste rennet i dag, men jeg gjør jobben og tar de poengene jeg skal. – jeg visste at jeg måtte ta 19 poeng og 12+12 er vel 24, etter hva jeg har regnet på. jeg har brukt 24 timer å regne på det. jeg har tenkt mye på det. jeg våknet i dag og kaldsvettet frem til start. man blir uvel når verdens beste skiløper jakter i rygg. – lufta gikk helt ut av kroppen etter den siste spurten. jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle fighte skikkelig til mål, men batteriet var helt flat etter den siste spurten. det har vært en fryktelig lang sesong og kroppen er ganske ødelagt. til slutt var det et lite norsk tog som gjorde opp om seieren. aller best var, som så mange ganger før, johannes høsflot klæbo. trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran gjøran tefre og martin løwstrøm nyenget. for tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.

  Amundsen sikret sammenlagtseieren - Klæbo tok sin syvende strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:15.03)
  harald østberg amundsen hadde så godt som sikret seg seieren i verdenscupen sammenlagt etter gode prestasjoner tidligere i helgen. søndag trengte han kun 18 poeng for å fjerne enhver tvil, noe han klarte ved å hente inn 24 poeng på de to bonusspurtene underveis på 20-kilometeren i falun. inn mot mål falt han bakover i feltet, men det ble et norsk tog som gjorde opp om seieren. aller best var, som så mange ganger før, johannes høsflot klæbo. trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran gjøran tefre og martin løwstrøm nyenget. for tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.

  Utslitt Diggins økte ledelsen i verdenscupen - finsk dobbeltseier i Falun

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:11.58)
  jessie diggins ledet verdenscupen sammenlagt med 340 poeng etter 15-kilometeren i canmore 9. februar. gradvis har linn svahn spist seg innpå diggins de siste ukene og før lørdagens 10 kilometer i falun var det kun 41 poeng som skilte de to, med kun to renn igjen av verdenscupsesongen. i snøkaoset i falun var spenningen stor rundt hvordan forholdene ville påvirke rennet. best virket finland til å takle været, med seier til kerttu niskanen foran johanna matintalo. jessie diggins tapte noe i andre halvdel av rennet, men kjempet seg i kjent stil i mål og nærmest kollapset etter målgang. – nå må noen bære diggins ut av området her, utbrøt nrks kommentator ole kristian stoltenberg. etter hvert fikk også diggins hjelp og kom seg bort fra målområdet. diggins endte til slutt på en femteplass og sikret seg 80 verdenscuppoeng. svahn ble kun nummer 18 og tok 46 poeng. diggins leder nå med 75 poeng i verdenscupen. i søndagens renn er det mulig å ta maksimalt 130 poeng og diggins vil være sikret sammenlagtseier med en 13. plass der. heidi weng ble beste norske på en syvendeplass i lørdagens renn.

  Diggins økte ledelsen i verdenscupen - finsk dobbeltseier i Falun

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:11.58)
  jessie diggins ledet verdenscupen sammenlagt med 340 poeng etter 15-kilometeren i canmore 9. februar. gradvis har linn svahn spist seg innpå diggins de siste ukene og før lørdagens 10 kilometer i falun var det kun 41 poeng som skilte de to, med kun to renn igjen av verdenscupsesongen. i snøkaoset i falun var spenningen stor rundt hvordan forholdene ville påvirke rennet. best virket finland til å takle været, med seier til kerttu niskanen foran johanna matintalo. jessie diggins tapte noe i andre halvdel av rennet, men kjempet seg i kjent stil i mål og nærmest kollapset etter målgang. – nå må noen bære diggins ut av området her, utbrøt nrks kommentator ole kristian stoltenberg. etter hvert fikk også diggins hjelp og kom seg bort fra målområdet. diggins endte til slutt på en femteplass og sikret seg 80 verdenscuppoeng. svahn ble kun nummer 18 og tok 46 poeng. diggins leder nå med 75 poeng i verdenscupen. i søndagens renn er det mulig å ta maksimalt 130 poeng og diggins vil være sikret sammenlagtseier med en 13. plass der. heidi weng ble beste norske på en syvendeplass i lørdagens renn.

  Diggins økte ledelsen i verdenscupen - finsk dobbeltseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:11.58)
  jessie diggins ledet verdenscupen sammenlagt med 340 poeng etter 15-kilometeren i canmore 9. februar. gradvis har linn svahn spist seg innpå diggins de siste ukene og før lørdagens 10 kilometer i falun var det kun 41 poeng som skilte de to, med kun to renn igjen av verdenscupsesongen. i snøkaoset i falun var spenningen stor rundt hvordan forholdene ville påvirke rennet. best virket finland til å takle været, med seier til kerttu niskanen foran johanna matintalo. jessie diggins tapte noe i andre halvdel av rennet, men kjempet seg i kjent stil i mål og nærmest kollapset etter målgang. – nå må noen bære diggins ut av området her, utbrøt nrks kommentator ole kristian stoltenberg. etter hvert fikk også diggins hjelp og kom seg bort fra målområdet. for øyeblikket ligger diggins an til en femteplass, og vil dermed øke kraftig i verdenscupen ned til svahn, som endte utenfor topp 15 lørdag. i søndagens renn er det mulig å ta maksimalt 130 poeng. heidi weng ble beste norske på en syvendeplass.

  Bodø/Glimt tapte knepent mot Premier League-lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:17.59)
  bodø/glimt tapte 0-1 for premier league-laget crystal palace, men kunne likevel reise fra torsdagens treningskamp med hodet hevet. glimt gjorde seg på ingen måte bort i marbella og kom seg til flere sjanser mot palace, som var stor favoritt. kampens eneste scoring sto eberechi eze for da han fyrte av en kanonkule fra rett innenfor 16-meteren etter 23 minutter. skuddet suste i det lengste hjørnet. palace er ute av fa-cupen og skal ikke spille noen offisielle kamper mellom 9. og 30. mars. dermed hadde laget rom i kalenderen til å møte de regjerende norske mesterne. london-klubben stilte et meget godt lag mot glimt med bant annet stjerner som joachim andersen, jean-philippe mateta og jefferson lerma, i tillegg til målscorer eze. glimt sesongåpner i eliteserien borte mot fredrikstad 1. april. før den tid skal de også opp mot molde i en treningskamp 23. mars. (©ntb)

  Verdenscupsesongen over for Krüger etter mareritt på Kollen-femmila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:14.11)
  simen hegstad krüger fikk det blytungt på kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i falun kommende helg. det er klart etter at norges skiforbund presenerte uttaket til rennene i sverige onsdag. landslagsstjernen var slått med over 13 minutter av teten på 50-kilometeren i holmenkollen søndag. etterpå klaget han over en kropp som ikke fungerte, og at han hadde vært svimmel. – vi reiser til falun for å kjempe om de viktige poengene som gjenstår når årets verdenscup skal avgjøres, sier landslagssjef ulf morten aune. – det skal fightes om poeng både individuelt (sammenlagt, sprint og distanse) samt nasjonscupen (totalt samt for begge kjønn). mye står på spill i en spennende verdenscupfinale, legger han til. harald østberg amundsen har 157 poeng til gode på johannes høsflot klæbo i verdenscupen sammenlagt foran avslutningen i sverige. alt tyder på at det også blir rekkefølgen til slutt. det står sprint på programmet i falun fredag, mens 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fri teknikk følger deretter. (ntb)

  Chelsea vant femmålsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:22.57)
  mandag kveld tok chelsea imot newcastle på stamford bridge. london-klubben vant til slutt 3–2. – for noen scoringer vi har fått, sa viaplays fotballkommentator andreas toft. etter bare seks minutter tok chelsea ledelsen etter en scoring av nicolas jackson, men rett før pause utlignet svensken, aleksander isak, etter et skudd fra snaue 20 meter. i andre omgang fikk chelsea de avgjørende scoringene. først etter et skudd utenfor sekstenmeteren fra cole palmer, etterfulgt av en lekker scoring av mykhailo mudryk. – tenk at city slapp han, sa toft om cole palmer. i det 90 minutt fikk newcastle reduseringen sin ved jacob murphy, og skapte litt spenning mot slutten. men chelsea holdt unna og tok tre viktige poeng. de ligger nå kun ett poeng bak newcastle med en kamp mindre spilt på en 11. plass. begge lag skal spille kvartfinale i fa-cupen til helgen. newcastle skal til manchester hvor de møter manchester city på lørdag, mens chelsea tar imot leicester på søndag.

  Medier: Ederson kan miste tittelkampen mot Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:19.16)
  ederson står overfor opptil fire uker ute med en beinskade, noe som gjør at hans tilgjengelighet til å møte arsenal i slutten av måneden er i tvil, skriver sky sports. under kampen på anfield søndag kveld mot tittelutfordrer liverpool måtte ederson ut med en skade etter å ha kollidert med darwin núñez innenfor sekstenmeteren. hendelsen førte til at liverpool fikk straffespark, og utlignet til stillingen 1–1. det ble også sluttresultatet i kampen. manchester city og erling braut haaland møter newcastle i kvartfinalen i fa-cupen lørdag før landslagspausen. søndag 31. mars møter de arsenal på etihad, i en kamp som kan bli helt avgjørende for hvem som vinner ligaen.

  Svensk langrennsstjerne unnslapp brudd i Kollen-fall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:17.55)
  den svenske langrennsprofilen hadde smerter etter å ha gått over ende i målgangen på femmila i holmenkollen. mandag kom det positive skadenyheter. poromaa pådro seg en smell i venstre tommel da han gikk i bakken i avslutningen av 50-kilometeren. mandag var han gjennom en røntgenundersøkelse hjemme i sundsvall. den utelukket at han har pådratt seg et brudd. – william ble raskt behandlet av landslagets fysioterapeut på stedet og undersøkt av arrangørens lege. begge vurderte at det var en kraftig forstuing. røntgenbildene som ble tatt mandag viser at vi kan utelukke brudd, sier landslagslege rickard noberius i en uttalelse. poromaa er likevel usikker til verdenscupavslutningen i falun. – etter omstendighetene føler han seg bra og har bedre bevegelighet i hånden i dag. en håndkirurg skal undersøke skaden onsdag for å sikre riktig behandling og rehabilitering, så kan vi ta stilling til om det er aktuelt å konkurrere allerede i verdenscupen i falun, sier noberius. (ntb)

  Norsk medalje i allround-VM på skøyter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:16.56)
  24 år gamle hallgeir engebråten tok bronse i allround-vm på skøyter. det ble klart etter den avsluttende 10 000 meteren i tyske inzell. sander eitrem sørget for at norge avsluttet vm knallsterkt og tok en 4. plass. amerikanske jordan stolz endte med gullet i allround-vm, med nederlandske patrick roest på sølvplass. engebråten gikk i par med sverre lunde pedersen på vms siste distanse. lunde pedersen fikk det ikke helt til å stemme på vms lengste distanse, og endte på 7. plass. det var karrierens siste løp for lunde pedersen, som i februar annonserte at han legger opp etter vm. lunde pedersen har blant annet 13 vm-medaljer og tre pallplasser i ol, inkludert to gull fra lagtempo. – for en utøver han har vært, sier vg-kommentator ida njåtun.

  wiklund på pallen på 5000-meteren – nummer seks i allround-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:15.45)
  skøyteløper ragne wiklund endte som nummer seks i allround-vm i inzell etter at hun gikk inn til 2.-plass på den avsluttende 5000-meteren. bare nederlandske joy beune (6.52,62) gikk raskere på mesterskapets siste distanse og sikret med det gullet i allround-vm. lagvenninnene marijke groenewoud og antoinette rijpma-de jong sørget for at det kun var nederlendere på pallen. wiklund gikk i det første paret på 5000-meteren sammen med canadiske valérie maltais. til slutt klokket hun inn på 6.53,51. – hun setter en kjempestandard før konkurrentene skal ut å gå. det er en kjempefin tid, sa vg-kommentator ida njåtun. tidligere søndag fikk wiklund problemer på 1500-meteren og fikk inn til 9.-plass med tiden 1.55,04. wiklund tok sølv i allround-vm på hamar i fjor. aurora grinden løvås og sofie karoline haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for løvås. løvås og haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren. (©ntb)  Lunde Pedersen kan avslutte karrieren med VM-medalje

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:14.57)
  sverre lunde pedersen og hallgeir engebråten ligger begge på medaljeplass i allround-vm på skøyter etter søndagens 1500 meter. den norske duoen er henholdsvis på 3.- og 4.-plass før mesterskapet siste distanse. amerikanske jordan stolz leder med nesten ett minutt på nordmennene. nederlandske patrick roest følger på sølvplass, 33,38 sekunder bak amerikaneren. dermed ligger det an til en norsk kamp om bronsen. bart swings er også med i den fighten. lunde pedersen og engebråten gikk i par og pushet hverandre hele veien på 1500-meteren. det resulterte henholdsvis 4.- og 6.-plass på distansen med tidene 1.43,97 og 1.44,09. dermed gikk også lunde pedersen forbi lagkompisen i sammendraget. – det er et kjempeløp av sverre, som tydeligvis er i skikkelig form. vi har ikke sett den formen på sverre på veldig, veldig lenge, sa vg-kommentator ida njåtun. i paret før gikk sander eitrem mot belgiske bart swings og klokket inn på 1.44,33. 22-åringen fortsetter dermed på 6.-plass i sammendraget og har bare fire snaue sekunder opp til lunde pedersen på bronseplass. de norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også eitrem perset på 5000 meter senere på dagen. lunde pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen. mesterskapet avsluttes med 10.000 meter senere søndag. både håvard holmefjord lorentzen og martine ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-vm. søndag legger sverre lunde pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-vm. (ntb)

  Wiklund trøblet i allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:14.23)
  skøyteprofilen ragne wiklund fikk problemer på 1500-meteren i allround-vm i inzell og endte til slutt på 9.-plass. dermed begynner medaljehåpet å svinne hen. oslo-jenta ligger også på 9.-plass i sammendraget, 21,35 sekunder på 5.000-meteren bak den nederlandske lederen joy beune. wiklund fikk en god start på 1500-meteren, men før veksling etter 1100 meter måtte 23-åringen vike for amerikanske greta myers. der tapte hun tid. wiklund klarte likevel å beholde roen og avsluttet knallsterkt til tiden 1.55,04. 23-årige wiklund fikk ingen god start på mesterskapet i tyskland da hun gikk inn til en skuffende 19.-plass på 500-meteren. wiklund fulgte imidlertid opp med en sterk 3.-plass på 3000 meter og klatret med det til 10.-plass i sammendraget før vms siste dag. (ntb)  Eitrem perset på 5000 meter – flere nordmenn i medaljekampen i allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:17.38)
  både sverre lunde pedersen, hallgeir engebråten og sander eitrem kjemper om pallplass etter første dag av allround-vm skøyter i tyskland. pedersen er best plassert av de norske på tredjeplass, mens engebråten og eitrem følger på plassene bak. pedersen gikk en sterk 5000 meter på 6.14,53 og har 6,36 sekunder opp til ledende jordan stolz fra usa. pedersen har en rekke medaljer i allround-vm og em gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren etter mesterskapet i inzell, og dermed var lørdagens løp hans siste på 5000 meter i konkurranse. – tenk det, at det var den siste. det var sesongens beste, og jeg er veldig fornøyd, sa pedersen til vg. eitrem fikk opp tiden 6.07,49 på 5000 meter og senket sin personlige bestetid med 24 hundredeler. det førte dessuten til et lite byks på resultatlistene foran de to siste distansene søndag. han endte på tredjeplass på distansen. eitrem tok i fjor sølv i allround-vm i hamar. i februar gikk han inn til bronse på 5000-meteren i vm enkeltdistanser. hallgeir engebråten satte personlig rekord med 36,37 på 500-meteren tidligere lørdag. på 5000-meteren fikk han opp tiden 6.14,21. han tok ol-bronse på 5000 meter i 2022. mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. både håvard holmefjord lorentzen og martine ripsrud la opp etter fredagens sprint-vm. (©ntb)

  Wiklund nummer ti etter første dag av allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:15.26)
  skøyteprofilen ragne wiklund leverte en god 3000 meter og ligger på 10.-plass i sammendraget etter to av fire distanser i allround-vm i tyskland. etter 19.-plass på 500-meteren var wiklund med i teten på 3000 meter, som er en av hennes sterkeste distanser. hun har 3.55,51 som personlig rekord. lørdag fikk oslo-jenta opp tiden 3.58,29 på vei mot tredjeplassen og knappet dermed innpå i sammenlagtkampen. før 1500 og 5000 meter søndag skiller det 4,50 sekunder opp til leder marijke groenewoud for wiklund. aurora grinden løvås er på 18.-plass sammenlagt etter å ha satt personlig bestetid på 500 meter. med tiden 40,05 ble hun beste norske på åpningsdistansen. på 3000-meteren fikk 18-åringen opp tiden 4.11,6 og endte på 19.-plass. sofie karoline haugen er like bak løvås på resultatlisten. hun klokket inn på 41,13 og ble nummer 22 på 500-meteren. på 3000 endte haugen på 18.-plass med tiden 4.11,09. (ntb)

  Engebråten perset på 500 meter i allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:13.54)
  hallgeir engebråten senket sin personlige bestenotering til 36,37 på åpningsdistansen 500 meter i allround-vm på skøyter i tyskland lørdag. sverre lunde pedersen leverte best av de norske i åpningen og ble nummer åtte med 36,24. pedersen har en rekke medaljer i allround-vm og em gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren søndag. den amerikanske superstjernen jordan stolz senket banerekorden med sitt løp på 34,10 og leder mesterskapet etter én øvelse. han har imidlertid de lengste distansene som sin svakhet. engebråten er på 10.-plass foran 5000-meteren senere lørdag. han tok ol-bronse på 5000 meter i 2022. sander eitrem la seg inn på 15.-plass på 500-meteren med tiden 37,06. eitrem tok i fjor sølv i allround-vm i hamar. i februar tok han bronse på 5000-meteren i vm enkeltdistanser. mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. (ntb)

  wiklund langt bak teten etter 500-meteren i allround-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:13.17)
  skøyteprofilen ragne wiklund gikk 500-meteren på 40,08 og ligger på 19.-plass i sammendraget foran sine sterkeste distanser i allround-vm i tyskland. best av de norske var aurora grinden løvås, som satte ny personlig bestenotering med 40,05. det var en forbedring på nøyaktig et halvt sekund. 18-åringen ble nummer 18 på åpningsdistansen i tyske inzell. wiklund endte på 19.-plass og har et godt stykke opp til den japanske lederen miho takagi etter den første av fire distanser. opp til den nederlandske stjernen antoinette rijpma-de jong skiller det om lag ti sekunder på den kommende 3000-meteren. – det er kjedelig, men ikke noe bedre eller verre enn forventet. det morsomme starter nå. jeg gleder meg til å se hvordan formen min er, sa wiklund til vg. senere lørdag skal kvinnene gå 3000 meter, før mesterskapet avsluttes med 1500 og 5000 meter søndag. (ntb)


  Lorentzen avsluttet karrieren med 5.-plass i sprint-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. mars 2024 KL:21.37)
  skøyteløperen håvard holmefjord lorentzen (31) leverte godt og endte på 5.-plass i sprint-vm. det var bergenserens siste konkurranse. lorentzen kunngjorde tidligere i uken at mesterskapet i tyske inzell ville bli hans siste som aktiv skøyteløper. der leverte han godt og endte på 5.-plass etter fredagens avsluttende 500 og 1000 meter. lorentzen ble nummer åtte på 500 meter med tiden 34,73, mens det på 1000-meteren ble 6.-plass med 1.07,91. lorentzen avslutter karrieren med både gull, sølv og bronse i ol i tillegg til en rekke mesterskapsmedaljer. (ntb)

  magnussen med kjempeløp på 500-meteren i sprint-vm: – helt enormt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. mars 2024 KL:20.06)
  bjørn magnussen klokket inn på 34,57 og ble nummer fire på 500-meteren i sprint-vm skøyter i tyske inzell fredag. håvard holmefjord lorentzen leverte også. magnussen forbedret seg med et halvt sekund fra torsdagens 500 meter, da han ble nummer 13. fredagens løp sender ham inn i kampen om en topplassering i sprint-vm, som avsluttes med 1000 meter senere fredag. magnussen senket nylig sin personlige rekord på distansen til 34,28, noe som er delt norsk rekord sammen med håvard holmefjord lorentzen. lorentzen lå som nummer 13 i sammendraget før 500-meteren fredag. han var der avhengig av et sterkere løp enn torsdag, da han ble nummer 15 på samme distanse. fredag fikk han opp tiden 34,73 og endte på 8.-plass. lorentzen er nummer åtte også sammenlagt før siste distanse. magnussen er nummer 13. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »