Hovedsiden

Liten annonse
  Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:23.11)
  henrik ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske oordegem lørdag. tiden var på 13.13,99. hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38. 32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i moelv forrige søndag. narve gilje nordås imponerte også i belgiske oordegem 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Odd-treneren refser VAR: – Den andre er jo en faktisk feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.46)
  viking slet lenge hjemme mot gjerrige odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av sander svendsen. det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. seieren sendte viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av zlatko tripics to straffespark. var ble koblet inn for å sjekke om milan jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer kristoffer hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på tv antydet at odd-spillerens arm var godt på utsiden. odd-trener pål arne johansen er langt fra fornøyd: – vi bør prestere bedre i andre omgang, men samtidig er det bittert at vi mister poengene på i hvert fall én – kanskje to – straffer som er feilaktig, sier han til nrk. han erkjenner at det første er en skjønnsmessig vurdering. den andre er han enda mer kritisk til. – den andre er jo en faktisk feil. der er jo ballen utenfor når den treffer hånda, sier han, og viser til storskjermbildene. – fra alle vinkler som ble vist her på stadion i hvert fall, så det var veldig tydelig at den var utenfor. dommer hagenes forsvarer avgjørelsen. – jeg dømmer straffespark, som er klart og tydelig for meg, så blir det en var-sjekk på om den er utenfor eller innenfor, og det er en interessant vurdering. de bruker litt tid og ser at det er ingenting som sier at den er på utsiden, så da støtter de avgjørelsen om straffespark, sier han, og fortsetter: – her går det litt på kameravinkler også. jeg er litt usikker på hvor mange kameraer som er i produksjonen i dag, det er klart at her handler alt om hvilke beviser man har. og var må ha klare beviser, «clear and obvious mistake», for å kunne overprøve det som blir dømt, sier hagenes

  Viking vendte til 3-2-seier over Odd – Tripic scoret på omdiskutert straffe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.46)
  viking slet lenge hjemme mot gjerrige odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av sander svendsen. det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. seieren sendte viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av zlatko tripics to straffespark. var ble koblet inn for å sjekke om milan jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer kristoffer hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på tv antydet at odd-spillerens arm var godt på utsiden. – jeg synes begge straffesparkene, særlig det andre, er feil. for det første er det utenfor, og for det andre går ballen via foten hans, som er lov. jeg synes det er litt skuffende, når de ser på var, at de ikke ser det, tordnet odd-trener pål arne johansen overfor tv 2. tripic var på sin side mest opptatt av å score. – jeg likte ikke at de brukte så lang tid på situasjonen, for da var det mange som prøvde å psyke meg ut. men jeg har selvtillit på straffer, sa viking-angriperen.

  Leknessund mistet ledertrøya på Giro-tempo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:17.26)
  andreas leknessunds tid som giro d`italia-leder er over. han fikk det trått målt opp mot remco evenepoel på søndagens tempoetappe. flere av sammenlagtkanonene er langt mer temposterke enn leknessund. 35-kilometeren med intervallstart ble vunnet av evenepoel ett sekund foran briten geraint thomas. leknessund ble slått med 1.15 minutt og tok 19.-plass på etappen. tromsøværingen startet dagen med åtte sekunders ledelse på evenepoel i sammendraget, mens det var 38 sekunder til roglic. luken til begge ble spist opp på veien mot mål i cesena. i alt fikk leknessund fem dager i rosa ledertrøye. før ham hadde kun legenden knut knudsen vært norsk giro-leder (to etapper i 1975, én i 1981). (ntb)

  Sarpsborg 08 rystet Brann 

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:18.56)
  brann har hatt en glimrende sesong, men gikk lørdag på en smell borte mot sarpsborg 08. bård finne reduserte med et drømmetreff fra utenfor 16-meteren drøye ti minutter før full tid, men det endte med 2-1-seier til sarpsborg 08. mikkel maigaard og victor torp scoret ett mål hver for sarpsborg, og det holdt til seier, selv om brann presset på for utligning etter finnes perlemål. brann taper dermed litt poeng til lillestrøm og bodø/glimt. lsk slo odd fredag kveld og er poenget foran bergenserne, mens bodø/glimt troner øverst i ligaen.

  Ada Hegerberg sikret fransk cupgull med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:18.02)
  ada hegerberg ble matchvinner da lyon vant 2-1 over paris saint-germain i den franske cupfinalen i fotball for kvinner. det tok bare 23 minutter før magikeren fra sunndalsøra hadde notert seg med to mål på scoringslisten: etter 13 minutter mottok 27 åringen ballen fra daniëlle van de donk høyt i banen og banket lyon i ledelsen fra over 20 meter. ti minutter senere ble hegerberg igjen spilt opp av van de donk, denne gangen inne i 16-meteren, og trillet 2-0-målet nydelig ned i høyre hjørne. psg reduserte bare ti minutter senere da ramona bachmann scoret på straffe. hegerberg ble byttet ut etter 66 minutter for eugénie le sommer.

  Andrea Rooth med kjempeløp – norgeshistoriens tredje raskeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:11.35)
  lambertsetersprinten ga andrea rooth gode svar. der satte hun u23-rekord på 300-meteren og klokket inn til tredje bestetid av en norsk kvinne noensinne. rooth tok en klar seier på 37,64 og «perset» med over sekundet. prestasjonen var en forbedring av henriette jægers norske u23-rekord med tre hundredeler. tiden i fredagens løp var også årsbeste i europa for seniorer og den tiende beste i verden. – det er fantastisk å løpe på hjemmebane. alle heier på deg, og du føler at du har hele klubben i ryggen, sa rooth etterpå i et intervju gjort av arrangøren lambertseter if, ifølge ntb.


  Jakob Ingebrigtsen kom til kort – Christian Eriksen fikk Laureus-pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:20.28)
  i kamp mot jakob ingebrigtsen ble fotballstjernen christian eriksen tildelt prisen for årets comeback under utdelingen av laureus sports awards i paris mandag. eriksen kom i fjor tilbake til fotballen etter den dramatiske hjertestansen under em-sluttspillet i 2021. siden har han levert svært godt for manchester united i premier league og ble mandag hedret på laureus-gallaen i paris. jakob ingebrigtsen var også nominert i et sterkt felt som også besto av francesco bagnaia (spania, motorsykkel), annemiek van vleuten (nederland, sykling), klay thompson (usa, basketball) og tiger woods (usa, golf). ingebrigtsen tok sølv på 1500-meteren i fjorårets vm og fulgte opp med gull på 5000 meter. i em ble det gull på begge distanser. det utkonkurrerte likevel ikke eriksens prestasjoner. (ntb)

  Maanum matchvinner for Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:22.36)
  frida maanum scoret et vakkert mål da arsenal slo leicester 1-0 i den engelske superligaen fredag. målet var maanums åttende i serien denne sesongen og det 15. totalt i alle turneringer. den norske midtbaneprofilen var mer og mer involvert offensivt for et arsenal som stanget lenge på hjemmebane. laget fikk straffespark etter en maanum-corner i det 5. minuttet, men katie mccabes forsøk ble reddet av janina leitzig. først etter 63 minutter skulle det lykkes vertene å score. maanum fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og skrudde den vakkert over keeper og inn i lengste hjørne. leicester kom på et par skumle overganger mot slutten, men arsenal hadde rimelig god kontroll. dermed endte det 1-0. seieren var viktig for maanums lag, som har litt terreng å ta igjen på tettrioen manchester united, manchester city og chelsea. nå skiller det seks poeng opp til serielederen, som har spilt én kamp mer enn arsenal. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »