Hovedsiden

Liten annonse
  Joe Hart legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:14.42)
  celtic-målvakt joe hart kaster hanskene på hylla etter sesongen. 36-åringen har en lang karriere bak seg. – fra juni gir jeg med profesjonell fotball, sier hart i en video han har lagt ut på instagram. hart forklarer blant annet at han ønsket å fjerne spekulasjonene om keeperplassen i celtic neste sesong. når den tre år lange kontrakten hans utløper etter sesongen, vil han være 37 år. – fysisk føler jeg meg så bra som jeg kan, sier han. celtic ligger to poeng bak rival rangers i kampen om ligagullet i skottland. hart har vunnet ligaen med celtic de to siste årene. hart står oppført med 75 landskamper for england. han er mest kjent for sitt opphold i manchester city hvor han fikk 348 kamper. han vant blant annet to premier league-titler og fa-cupen én gang. (ntb)


  Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  jeg skjønner ikke helt hva som skjer. det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier gjøran tefre til nrk, etter å ha tatt karrierens første nm-gull. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. men det ble 15 sekunder til slutt ... det var bra, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. skiskytterne einar hedegart og johan-olav botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. til slutt ble botn beste skiskytter på sjetteplass, med hedegart på plassen bak. iver tildheim andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.
  Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.25)
  ligaleder liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre mohamed salah og darwin núñez, i kampen mot luton onsdag kveld. da luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for liverpool. hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede luton stadig 1–0. i den andre omgangen slo liverpool fryktelig tilbake. etter et vedvarende press, headet kaptein virgil van dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. to minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra cody gakpo. luton jaktet sin første seier borte mot liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. istedenfor scoret både luis díaz og harvey elliott mot slutten av omgangen. dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til manchester city og arsenal med én kamp mer spilt. luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn everton på den sikre 17.-plassen.

  Sykling: O`Connor vant – Foss falt i sammendraget i UAE-Touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:13.41)
  australske ben o`connor vant 3. etappe i sykkelrittet uae tour. tobias foss endte 20 sekunder bak vinneren i mål oppe på fjellet jebel jais. den 3. etappen i verdenstourrittet var på 176 kilometer og gikk fra al marjan til jebel jais. den ble avsluttet med en sammenhengende stigning på rundt 30 kilometer opp på fjellet jebel jais. toppen ligger 1489 meter over havet. det var likevel bare en gjennomsnittsstigning på pene 5,6 prosent. ineos-rytter tobias foss satt langt framme i feltet underveis, men det holdt derimot ikke helt for syklisten fra vingrom da o`connor satte opp farten mot slutten. uae-rytteren jay vine tok annenplassen og tok over sammenlagtledelsen. han er elleve sekunder foran landsmann o`connor. foss falt fra sin fjerdeplass til sjuendeplass i sammendraget. det skiller 33 sekunder opp til ledende vine. torstein træen (bahrain-victorious) var også med i finalen, men også han måtte slippe noen sekunder på slutten. vegard stake laengen var som vanlig fartsholder for uae-laget, men slapp seg ned mot slutten. (ntb)  PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:23.00)
  psv eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. et straffemål reddet 1-1 mot borussia dortmund i mesterligaens åttedelsfinale. dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på dortmund før returmøtet i tyskland 13. mars. tirsdagens utligning kom på luuk de jongs straffespark tidlig etter hvilen. dommeren pekte resolutt mot krittmerket da mats hummels tilsynelatende felte malik tillman. stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i var-rommet. julian ryerson spilte solid på backplassen for borussia dortmund. han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på hirving lozano. (ntb)


  Tidligere norgesmester Martin Hole er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:18.00)
  den tidligere langrennsløperen martin hole (64) har gått bort etter kreftsykdom, melder hallingdølen. han vant to nm-gull på midten av 1980-tallet. dødsfallet bekreftes av datteren lillvi wedenberg hole overfor lokalavisen. hole døde natt til tirsdag. som aktiv ble han norgesmester på 15 kilometer i 1985 og 30 kilometer året etter. i tillegg tok hole ett sølv og fire bronsemedaljer som nm-løper. hole var med til vm i 1985 og 1987 samt calgary-ol i 1988. hans beste mesterskapsplassering ble 11.-plassen på vm-femmila i oberstdorf, og i verdenscupen var 3.-plassen fra falun i 1986 toppnoteringen. (ntb)

  Billettene til Branns CL-oppgjør mot Barcelona revet bort på få minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.03)
  brann solgte unna alle billettene til mesterligaoppgjøret mot barcelona 20. mars på totalt ti minutter. det opplyser klubben på x/twitter. brann hadde først et forhåndssalg hvor billettene gikk bort på to minutter, før de resterende billettene ble revet unna på åtte minutter i det ordinære salget. «det var opp mot 5000 som prøvde å få tak i billett. for et kok!» skriver klubben etter å ha solgt unna de siste 1000 plassene. mesterligaoppgjøret mot caroline graham hansen og ingrid syrstad engens barcelona spilles 20. mars på åsane arena. brann ønsket i utgangspunktet å få den nye gressmatta på brann stadion klar til oppgjøret, men måtte erkjenne at banen ikke ble klar til kampen. derfor spilles kampen på åsane arena som har en kapasitet på 3300 tilskuere. returoppgjøret spilles i den katalanske hovedstaden 28. mars. dersom brann på sensasjonelt vis tar seg videre mot barcelona, venter vinneren av kvartfinalen mellom ajax og chelsea i semifinalen i april. (ntb)

  Tempo-Foss firer i ørkenen: – Avslutter godt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.02)
  det norske sykkelhåpet tobias foss endte på 4.-plass i tirsdagens tempoetappe i uae tour. brandon mcnulty vant overbevisende. etappen gikk på al hudayrirat island og var 12,1 kilometer lang. løypa var så å si helt flat i ørkenen i de forente arabiske emirater. foss var en av dagens store favoritter. halvveis passerte det norske håpet 14 sekunder bak ledende mcnulty og hadde dermed en stor oppgave foran seg dersom han skulle klare å ta seieren fra amerikaneren. det klarte han ikke og kjørte inn til fjerdeplass i sin første tempoetappe for sitt nye lag ineos grenadiers. foss endte til slutt 14 sekunder bak mcnulty. – en god avslutning av foss, sa eurosport-kommentator theis magelssen. uae team emirates gjorde storeslem på dagens etappe og tapetserte pallen. på andreplass kom australske jay vine som kom i mål to sekunder bak. danske mikkel bjerg tok tredjeplassen, fire sekunder bak vinneren. torstein træen fra bahrain-victorious endte på 55.-plass. vegard stake laengen (uae) ble nummer 73. rittet består av sju etapper. onsdag er det klatreetappe fra al marjan island. da skal rytterne sykle 176 kilometer opp til jebel jais på uae tourens tredje dag. (ntb)


  Belgisk seier på åpningsetappen i UAE Tour

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:13.49)
  det ble en dramatisk sluttspurt i første etappe av årets uae tour. tim merlier spurtet inn seieren for soudal quick step. mandag gikk den 141 kilometer lange førsteetappen av årets uae tour av stabelen i de forente arabiske emirater hvor det var tre norske ryttere på startlisten. vegard stake laengen representerte uae team emirates, mens torstein træen og tobias foss syklet for henholdsvis bahrain-victorious og ineos grenadiers. med omtrent 200 meter igjen var det en stygg massevelt i feltet. dermed åpnet det seg for belgiske tim merlier fra quick step som kunne ta sin tredje seier for sesongen. det er ikke kommet meldinger om at nordmennene var involvert i velten. – merlier ser sylskarp ut denne sesongen, sa eurosport-kommentator theis magelssen. nederlandske arvid de kleijn tok andreplassen for tudor, mens italienske jakub mareczko tok tredjeplassen for team corratec. (ntb)

  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)

  Wiklund-medalje røk på sisterunden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.45)
  ragne wiklund var definitivt med i medaljekampen på 5000 meter i hennes duell mot joy beune. nederlenderen endte med å ta gull, mens norske wiklund kjørte inn til fjerde beste tid etter 34,4 sekunder på sisterunden. det ble for mye til å klare edelt metall i vm i calgary. – nei det var jo egentlig det beste jeg hadde i dag. wiklund var i tårer før hun møtte nrk rett etter fjerdeplassen var et faktum. – jeg gråter mest fordi jeg er lettet. denne dagen var tung mentalt allerede før den hadde begynt så... jeg tror jeg fikk ut absolutt alt i dag. – hva har du kjent på? – nei akkurat nå har jeg kjent på at jeg er veldig glad i å konkurrere og gå løp, men når man ikke er helt i slag så er det ikke så gøy. så jeg har egentlig gruet meg litt. – hva tenker du om 1500 nå senere i dag? – nei, spørr meg igjen om to timer kanskje. – hun gjorde et heroisk forsøk. kanskje hun åpnet litt hardt, men når joy (beune) åpner så hardt så er det lett å bli dratt litt med, fordi hun var så langt foran, sier landslagstrener edel therese høiseth. – men jeg synes hun kjempet heroisk med det hun hadde, og jeg er veldig stolt av det hun gjorde, men jeg skulle selvfølgelig ønske at hun satt igjen med bronse der. hvert fall når det var så nærme.

  Højlund ble historisk da United seiret over Luton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:19.26)
  rasmus højlund ble tidenes yngste premier league-spiller til å score i seks kamper på rad da manchester united slo luton 2–1. dansken er dermed i celebert selskap da bare bare tre manchester united-spillere fra før har scoret i seks premier league-matcher på rad: cristiano ronaldo, ruud van nistelrooy og eric cantona. bortelaget fikk en drømmeåpning på kenilworth road. bare 37 sekunder ut i kampen roter luton-stopper amari bell det skikkelig til. helt upresset header han ballen til en umarkert højlund, som enkelt spaserer keeper før han setter ballen i nettet. bare seks minutter senere er dansken igjen på rett sted til rett tid. alejandro garnacho skyter ballen mot mål, men treffer isteden via brystkassen til højlund – og inn. luton fikk en redusering, men det forble med det ene målet. dermed lever topp fire håpet for united i høyeste grad, særlig etter tottenham tapte sin ligakamp mot wolverhampton. de er nå tre poeng bak tottenham, og fem poeng bak aston villa som ligger på den jeve fjerdeplassen. luton på sin side ligger fjerde sist og er ett poeng over nedrykksstreken.

  Chelsea overrasket da Haaland bommet og bommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.29)
  manchester city avga poeng i tittelkampen da pep guardiolas menn kun klarte 1-1 hjemme mot chelsea. for erling braut haaland ble det en kveld han trolig ønsker å glemme. jærbuen misbrukte flere enorme muligheter i løpet av kampen. – jeg kan ikke tro at haaland bommer på den sjansen, sa sky sports-ekspert jamie carragher til egen kanal etter at nordmannen hadde sløst nok en stor mulighet. 23-åringen endte med en xg (forventet antall mål ut fra sjanser og spill) på 1.88. det er oppsiktsvekkende høyt for en spiller som ikke klarer å komme på scoringslista. han hadde totalt syv skudd i kampen. til slutt var det rodri som utlignet for hjemmelaget sju minutter før slutt. det ene poenget gjør at det er fire poeng opp til ligaleder liverpool. city har dog èn kamp mindre spilt. haaland og co. innehar tredjeplassen, og som nummer to ligger arsenal, to poeng foran. etter kampen var kameraene i ansiktet på haaland. han dyttet de unna og så tydelig brydd ut.

  Tottenham-skrell på hjemmebane - passert av Aston Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:18.15)
  dejan kulusevski sørget for at tottenham har scoret i 37 premier league-kamper på rad, men det ble 1-2-tap mot wolverhampton lørdag. bare arsenal kan vise til en bedre rekke med scoringer siden premier league-oppstarten i 1992. de scoret i 55 kamper på rad mellom mai 2001 og november 2002, skriver statistikktjenesten opta. joão gomes sendte wolverhampton i ledelsen før pause. kulusevski utlignet for hjemmelaget like etter pause, men etter en drøy time ble gomes tomålsscorer da han avsluttet en flott kontring. med tapet fortsetter tottenham sin ujevne sesong etter en svært god start. london-klubben var ubeseiret i sine ti første kamper, men deretter har det gått tyngre. de hvitkledde holder femteplassen, to poeng bak aston villa. de slo nemlig fulham 2-1 på craven cottage. (ntb)

  Putins verste fiende

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:09.21)
  «jeg er ikke redd», sa opposisjonspolitikeren da han returnerte til russland etter at egne myndigheter hadde forsøkt å forgifte ham. allerede på flyplassen ble han arrestert, deretter dømt og fengslet. igjen og igjen og igjen.

  51 år gamle Kasai tok verdenscuppoeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:09.12)
  for første gang på fire år er 51 år gamle noriaki kasai tilbake i verdenscupen, 35 år siden han først debuterte på øverste nivå. på hjemmebane i sapporo imponerte veteranen nok en gang og hoppet seg videre til andre omgang med et hopp på 117 meter i den første omgangen. – det settes ikke veldig mye fart i det, men retningsmessig og hvordan det ser ut - han hopper jo vakkert på ski. det ser jo klisslikt ut som for ti år siden, sa viaplays hoppekspert anders jacobsen. kasai var nummer 28 etter den første omgangen, blant annet på plassen rett foran norske johann andré forfang. japanske kasai skriver historie omtrent for hver konkurranse han deltar i. han er i seg selv den eldste deltakeren i et verdenscuprenn i hopp og følgelig også den eldste som tar verdenscuppoeng. i den andre omgangen hoppet kasai kun 104 meter og er foreløpig sist av hopperne som har vært utfor. japanske ryoyu kobayashi ledet etter den første omgangen. sindre ulven jørgensen var beste nordmann på en syvendeplass etter første omgang.

  Overlegne Femke Kok tok gullet på 500 meter – Ripsrud på 18.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:22.14)
  femke kok fra nederland forsvarte fjorårsgullet og klokket inn på 36,83 på 500-meteren i vm på skøyter i calgary fredag. 36,83 var også personlig rekord, og hun vant meget komfortabelt. 2.-plassen gikk til kim min-sun fra sør-korea med 37,19. 37,21 ga 3.-plass til kimi goetz fra usa. norges representant var martine ripsrud fra stange. hun gikk inn til 38,29 og var 39 hundredeler bak sin egen personlige rekord. det ga henne en 18.-plass. – det var en grei åpning, men litt stamping. det gikk helt greit på de siste 250 meterne. et helt greit løp til å være meg, sa ripsrud til nrk.

  Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:07.19)
  odd-veteranen steffen hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb. det er det anerkjente forskningssenteret cies i sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden. den russiske keeperen igor akinfejev topper listen. han har voktet målet for cska moskva i 21 år. ikke langt bak følger hagen, som forlenget odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya. rizvan utsjev i akhmat groznij og ali khaseif i al-jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran odd-kapteinen. hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på cies` liste. blant dem er thomas müller (16 sesonger i bayern münchen), koke (15 sesonger i atlético madrid) og athletic-duoen iker muniain og oscar de marcos (15 sesonger). lars-christopher vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for strømsgodset. for øvrig er ulrik saltnes (12 sesonger i bodø/glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn. oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (ntb)

  Kolstad med tredje strake tap i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:20.24)
  kolstad fortsetter å slite i håndballens mesterliga. torsdag kveld tapte de 27-29 borte mot ungarske szeged. dermed fortsetter kolstad med ni poeng på 7.-plass i gruppe a. bare pelister, som har tatt null poeng, ligger bak dem. tapet var deres tredje strake etter at de også røk 25-26 for kiel og 18-29 for aalborg i de to foregående oppgjørene. det gjenstår tre kamper av gruppespillet, og det er bare de seks beste i hver gruppe som tar seg videre. topp-to går direkte videre til sluttspillet, mens 3.- til 6.-plass må ut i en første utslagsrunde. zagreb innehar i skrivende stund 6.-plassen, ett poeng foran trønderklubben. (©ntb)

  Ulrikke Eikeri tapte kvartfinalen i Doha

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:16.11)
  ulrikke eikeri og hennes kinesiske makker guo hanyu tapte kvartfinalen i double i wta1000-turneringen i tennis i doha. tsjekkerne marie bouzkova og marketa vondrousova ble for sterke og tok semifinaleplassen. eikeri og guo vant første sett 6-3, men tapte det neste 1-6. dermed måtte kampen avgjøres i matchtiebreak, og der vant tsjekkerne 10-6. kampen varte i en time og 20 minutter. eikeri og guo slo amerikanske bethanie mattek-sands og kinesiske wang xinyu 6-2, 6-4 i første runde. åttedelsfinalen mot japanske eri hozumi og makoto ninomiya ble vunnet 6-4, 6-1 sent onsdag kveld. den kampen ble først besluttet utsatt til torsdag, men ble så avviklet likevel. (ntb)  Real Madrids spillerbuss krasjet i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:17.20)
  real madrids spillerbuss ble påkjørt på vei til tirsdagens mesterligakamp mot leipzig. på motorveien mot leipzig krasjet bussen med en personbil. alle de involverte skal ha kommet seg uten skader. i 15-tiden ankom spillerbussen hotellet, med riper langs siden av bussen. på grunn av streik på flyplassen i leipzig, landet real madrid-troppen i erfurt ved lunsjtid mandag. det var på strekningen mellom erfurt og leipzig ulykken skal ha skjedd. (ntb)

  Alonso til Mercedes?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:11.50)
  lewis hamilton rystet nylig motorsportverdenen ved å kunngjøre at han bytter fra mercedes til ferrari foran 2025-sesongen. spekulasjonen om hvem som overtar lagets ledige sete i mercedes er allerede i gang. formel 1-veteranen fernando alonso mener han bør være aktuell for å erstatte lewis hamilton. alonso er inne i det siste året av sin toårskontrakt med aston martin. nå slåt han et slag for sitt eget navn. for selv om han er 42 år, tok han i fjor 4-plassen i mesterskapet. – jeg er klar over situasjonen min, som er veldig unik, sier alonso, som er mest kjent for vm-tittelene som renault-fører i både 2004 og 2005. – det er bare tre verdensmestere i startfeltet, og jeg er den eneste som er tilgjengelig i 2025. så jeg er i en god posisjon, utdyper han. om en drøy uke starter testingen i bahrain, der også første grand prix-løp kjøres 2. mars.

  Alonso tilbake til Ferrari?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:11.50)
  hamilton rystet nylig motorsportverdenen ved å kunngjøre at han bytter fra mercedes til ferrari foran 2025-sesongen. spekulasjonen om hvem som overtar lagets ledige sete er allerede i gang. formel 1-veteranen fernando alonso mener han bør være aktuell for å erstatte lewis hamilton. alonso er inne i det siste året av sin toårskontrakt med aston martin. nå slåt han et slag for sitt eget navn. for selv om han er 42 år, tok han i fjor 4-plassen i mesterskapet. – jeg er klar over situasjonen min, som er veldig unik, sier alonso, som er mest kjent for vm-tittelene som renault-fører i både 2004 og 2005. – det er bare tre verdensmestere i startfeltet, og jeg er den eneste som er tilgjengelig i 2025. så jeg er i en god posisjon, utdyper han. om en drøy uke starter testingen i bahrain, der også første grand prix-løp kjøres 2. mars.

  Nyland holdt nullen mot Atletico Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:20.37)
  landslagskeeper ørjan nyland holdt unna for stjernene fra den spanske hovedstaden og la grunnlaget for sevillas 1-0-seier over atlético madrid søndag kveld. romero bernals scoring i det 15. minutt ble kampens eneste og sørget for at sevilla tok med seg samtlige tre poeng fra oppgjøret. det var sårt trengt for et sevilla-lag som sliter i bunnen av spansk la liga. klubben er nå seks poeng over streken. atlético madrid taper på sin side viktige poeng i toppkampen. klubben forblir på fjerdeplassen, men athletic bilbao har muligheten til å komme seg på like mange poeng hvis de slår almeria mandag. (ntb)

  United slo Villa etter sen McTominay-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:19.28)
  innbytter scott mctominay ble matchvinner da manchester united slo aston villa 1-2, i det som var et svært viktig oppgjør for kampen om topp fire. og det var united som startet best mot vertene. etter massivt press fra bortelaget, sørget danske rasmus højlund for scoring etter 17 minutter spilt. målet kom etter en corner fra bruno fernandes som ble stusset videre til højlund – som på volley banket ballen i nettet. etter hvilen så imidlertid hjemmelaget ut som et helt annet lag, og var svært farlige på kontringene sine, med leon bailey i spissen. etter timen spilt klarte ikke united å holde unna mer. etter en corner fikk douglas luiz ballen fra kloss hold, og sendte ballen i mål bak onana. da hjemmelaget kanskje var på sitt beste, kom united-scoringen som skulle vinne dem kampen. unggutten kobie mainoo slo inn et hardt og perfekt innlegg som innbytter mctominay pannebrasket inn i mål til 2–1. med seier til røde djevlene er de fremdeles på en sjetteplass på tabellen, men nå bare fem poeng bak villa – og seks poeng bak fjerdeplassen tottenham.

  Heidi Weng sikret nok en pallplass i Canmore

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.59)
  svenske frida karlsson vant foran finske kerttu niskanen på kvinnenes 20 kilometer klassisk under verdenscupen i canmore. heidi weng ble nummer tre for andre gang denne helgen. astrid øyre slind sikret fjerdeplassen. – utrolig bra av både heidi og astrid her, sa viaplays langrennsekspert, niklas dyrhaug. hele 29 løpere var samlet i ett felt da de passerte 6,6 kilometer. og astrid øyre slind var blant dem som satte tempoet opp i tet. – det er noe av det bedre jeg har sett av astrid (øyre slind) i diagonal, sa langrennsekspert i viaplay, niklas dyrhaug. men til slutt var det disse fem det hele skulle handle om: astrid øyre slind, frida karlsson, heidi weng, rosie brennan, ebba andersson og kerttu niskanen. karlsson og niskanen rykket imidlertid fra i den siste motbakken inn mot mål, med den norske duoen jagende bak. – det kan ha vært det avgjørende rykket her. det har blitt noen meter, fortsatte dyrhaug. rykket holdt inn og karlsson spurtslo niskanen på oppløpet. lotta udnes weng og anne kjersti kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. også tiril udnes weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten. heidi weng imponerte med tredjeplass på 15-kilometeren fredag. lørdag sikret kristine stavås skistad for norsk seier på sprinten sammen sted. tirsdag gås det klassisksprint i canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til usa og minneapolis til helgen. (nrk/ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »