Sport

Liten annonse
    Frankrike tildelt vinter-OL i 2030
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. juli 2024 KL:10.21)
    Frankrike er tildelt vinter-OL i 2030. Det ble klart under onsdagens møte i den Den internasjonale olympiske komitéen (IOC) i OL-byen Paris. – Vi vil levere nøyaktig det dere ber oss om å gjøre, sa Frankrikes president Emmanuel Macron i sin tale. I talen påpekte han at landet har en lang tradisjon med å være vertskap for De olympiske leker, og garanterte for at landet vil levere blant annet på tid og budsjett. – Dere kan stole på oss, sa Macron. Offentliggjøringen var som ventet, etter at IOC i juni foreslo byen som OL-arrangør i 2030. Lekene vil bli lagt til sørøst i Frankrike, i Provence-Alpes-Côte d`Azur og Auvergne-Rhône-Alpes. Det er senere på IOC-kongressen ventet at Salt Lake City i USA vil bli tildelt vinter-OL i 2034. Sverige (Åre/Stockholm) og Sveits meldte seg tidlig på i prosessen om å bli vertskap for de 26. og 27. olympiske vinterleker. Flere andre søkere har vært involvert, men trakk seg tidligere i prosessen. Frankrike arrangerte vinter-OL i 1924, 1968 og 1992. Milano og Cortina d`Ampezzo i Italia er vertskap for vinter-OL i 2026.

Ord sky bassert på artikkel: 944603
Frankrike - tildelt - onsdagens - internasjonale - olympiske - komitéen - nøyaktig - Frankrikes - president - Emmanuel - påpekte - tradisjon - vertskap - garanterte - budsjett - Offentliggjøringen - foreslo - arrangør - Provence - Auvergne - kongressen - Sverige - Stockholm) - prosessen - vinterleker - involvert - tidligere - arrangerte - Cortina - d`Ampezzo -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »