Norsk totalkollaps – vant på straffer
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. mai 2022 KL:13.58)
    Norge storspilte og så lenge ut til å ha full kontroll mot Storbritannia i den andre VM-kampen i Finland. Men på tampen raknet det norske forsvaret og slapp inn tre mål. Dermed gikk kampen til forlenging. Der holdt Norge unna og det hele ble avgjort på straffeslag. Den vant Norge. Mathis Olimb hadde vært kampens store spiller med to mål. Der det ene var av den vakre sorten, og den andre ble dømt etter en videosjekk da alt skulle rakne for Norge. På 3–0 med åtte minutter igjen på klokka åpnet det norske forsvaret seg fullstendig og på under ett minutt hadde både Robert Dowd og Brett Perlini redusert. Og vondt skulle bli til verre med bare fire minutter igjen på klokka da Mark Richardson utlignet til 3–3 og sikret forlenging. I forlengningen holdt Norge unna og sikret straffeslag. Der scoret Mathias Trettenes og Michael Haga og sikret to poeng.

Ord sky bassert på artikkel: 740615
totalkollaps - straffer - storspilte - kontroll - Storbritannia - Finland - forsvaret - forlenging - avgjort - straffeslag - kampens - spiller - videosjekk - minutter - fullstendig - Perlini - redusert - Richardson - utlignet - forlengningen - Mathias - Trettenes - Michael -