Norsk 17-åring med sterk tid
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. august 2024 KL:22.57)
    Wilma Anna B. Torbiörnsson imponerte stort i et stevne på Bislett tirsdag kveld. Den 17 år gamle Ull/Kisa-løperen ble nummer to på 1500-meteren med tiden 4.09,80. Det er ikke bare norsk aldersrekord. Det er også den fjerde beste tiden i Europa noen gang av en U18-løper. Tidligere i sommer tok Torbiörnsson bronse på distansen under U18-EM. Da løp hun på 4.16,45 i finalen. Tirsdag kveld gikk det altså vesentlig fortere. Det var adskillig mer rutinerte Amalie Sæten, også hun fra Ull/Kisa, som vant tirsdagens løp. Vinnertiden ble 4.09,06, sesongbeste på distansen for 26-åringen som både løp 1500 og 5000 meter under sommerens EM i Roma.

Ord sky bassert på artikkel: 951962
Torbiörnsson - imponerte - Bislett - tirsdag - løperen - meteren - aldersrekord - Tidligere - distansen - finalen - Tirsdag - vesentlig - fortere - adskillig - rutinerte - tirsdagens - Vinnertiden - sesongbeste - åringen - sommerens -