Sport

Liten annonse
    OL-ringene blir å se på Eiffeltårnet i evig tid
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. september 2024 KL:14.58)
    Eiffeltårnet har vært sentrum for OL og Paralympics i Paris. Nå er det klart at OL-ringene blir permanent værende på det ikoniske landemerket. – Jeg som ordfører i Paris kan bestemme det, og jeg har fått tillatelse fra IOC (Den internasjonale olympiske komité), sier Anne Hidalgo til avisen Ouest-France. Det blir ikke de samme ringene som har vært festet på under lekene, men noen lettere varianter som kan være på i lengre tid. Paris har et spesielt bånd til den olympiske bevegelsen. Det er byen som Pierre de Coubertin kommer fra. Den franske baronen tok initiativet til IOC på 1890-tallet. Den franske hovedstaden er sammen med London de eneste byene som har arrangert sommer-OL tre ganger.

Ord sky bassert på artikkel: 952879
ringene - Eiffeltårnet - sentrum - Paralympics - permanent - værende - ikoniske - landemerket - ordfører - bestemme - tillatelse - internasjonale - olympiske - komité) - Hidalgo - lettere - varianter - spesielt - bevegelsen - Coubertin - franske - baronen - initiativet - hovedstaden - arrangert -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »