Sport

Liten annonse
    Legenden Merckx utroper Pogacar til den nye kongen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 30. september 2024 KL:19.14)
    Legendariske Eddy Merckx er krystallklar på at sykkelfenomenet Tadej Pogacar nå har overgått det han selv maktet å prestere på sykkelsetet. I et intervju med franske L`Equipe bøyer Merckx seg i støvet for mannen som søndag lekte seg inn til VM-gull etter å ha syklet alene i fint i mer enn fem mil. – Det er åpenbart at han nå rager over meg. Det tenkte jeg litt da jeg så hva han gjorde i årets Tour de France, men etter i kveld (søndag) er det ikke lenger noen tvil, sier Merckx til den franske sportsavisen. – Jeg angrep ikke med 100 kilometer igjen i et verdensmesterskap. Det Pogacar gjorde er utenkelig, fortsetter han. Belgieren er av mange kalt historiens beste syklist de siste tiårene. Det er åpenbart ikke 79-åringen enig i lenger. Tidligere i år vant Pogacar også Giro d`Italia og Tour de France helt suverent. Sloveneren er den tredje rytteren i historien som vinner VM og to av sykkelsportens tre Grand Tour-ritt i samme sesong. Merckx gjorde det selv i 1974, og irske Stephen Roche oppnådde bragden i 1987. – Man kan selvfølgelig aldri sammenligne tidene, men vi har å gjøre med en utrolig rytter her. Han er en enorm mester og noe helt utenom det vanlige, sier Merckx. Merckx vant både Tour de France og Giro d`Italia fem ganger. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 959372
Legenden - utroper - Pogacar - Legendariske - krystallklar - sykkelfenomenet - overgått - prestere - sykkelsetet - intervju - franske - L`Equipe - åpenbart - (søndag) - sportsavisen - kilometer - verdensmesterskap - utenkelig - fortsetter - Belgieren - historiens - syklist - tiårene - åringen - Tidligere - d`Italia - suverent - Sloveneren - rytteren - sykkelsportens - Stephen - oppnådde - bragden - selvfølgelig - sammenligne - utrolig - vanlige -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »