Tyrkia seiret etter drømmescoringer: – Noe av det sykeste jeg har sett
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:19.56)
    Tyrkia slo EM-debutant Georgia 3-1 i den første kampen i gruppe F. Det takket være scoringer i toppklasse fra Mert Müldür og Arda Guler. Tyrkia var ekstremt nære å ta ledelsen etter 10 minutter da Tyrkias Ayhan banket til fra 16-meter, men ballen gikk i innsiden av stolpen, langs mållinja og ut over dødlinjen. Etter 25 minutter sendte Müldur Tyrkia i ledelsen med en drømmevolley fra like utenfor 16-meteren. – En av EMs fineste scoringer til nå. Det er helt nydelig, utbrøt NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp. Minuttet senere fikk Tyrkia en potensiell 2-0-scoring annullert for offside. I stedet svarte Georgia og Georges Mikautadze med en utlikning 32 minutter ut i kampen. Og nå struttet selvtilliten for georgierne, som tre minutter senere var centimeter unna å ta ledelsen. Det svingte frem og tilbake også i andreomgang. Men C-momentet kom først da Real-Madrids 19 år gamle Arda Guler sendte i vei et langskudd i vinkelen etter 65 minutter. Like etterpå stod tverrliggeren i veien for georgisk utligning etter skudd fra Giorgi Kochorashvili. På overtid bommet samme mann fra fem meter. Og med ett minutt igjen sendte Georgia et frispark i stolpen, og avsluttet med det en ellevill kamp. I stedet kontret Muhammed Kerem Akturkoglu inn 3-1, og tyrkerne kunne juble for tre poeng i sin åpningskamp.

Ord sky bassert på artikkel: 937657
drømmescoringer - sykeste - debutant - Georgia - toppklasse - ekstremt - ledelsen - minutter - Tyrkias - innsiden - stolpen - mållinja - dødlinjen - drømmevolley - utenfor - meteren - fineste - nydelig - fotballekspert - Minuttet - potensiell - annullert - offside - Georges - Mikautadze - utlikning - struttet - selvtilliten - georgierne - centimeter - svingte - tilbake - andreomgang - momentet - Madrids - langskudd - vinkelen - etterpå - tverrliggeren - georgisk - utligning - Kochorashvili - overtid - frispark - avsluttet - ellevill - kontret - Muhammed - Akturkoglu - tyrkerne - åpningskamp -