Sport

Liten annonse
    Henriksen klar for OL-finale i slegge
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. august 2024 KL:12.45)
    Eivind Henriksen er klar for søndagens sleggefinale i Paris-OL. Dit skal også Thomas Mardal. 77 meter var kravet for å direktekvalifisere seg til finalen. De tolv beste i kvalifiseringen kommer seg videre. Henriksen knallet til med 77,14 og sesongbeste i sitt andre kast, og 33-åringen er dermed klar for finale. – Det var deilig. Det føltes ikke veldig bra i dag tidlig, jeg var usikker på hvordan det var, sier Henriksen til NRK. Hans første kast holdt til årsbeste for hans del. – Det var helt OK, det kastet. Men jeg vet jeg har mer inne også, sier han. Henriksen tok OL-sølv i Tokyo for tre år siden. Da kastet han 81,58, som er norgesrekord. Også Mardal ser ut til å ta seg til finale. Han åpnet med et sterkt kast på 76,16, før han fulgte opp med 76,78. Til sammen tolv utøvere skal til finalen, og 27-åringen er akkurat nå nummer åtte. – Det smakte godt å få ut et OK kast i en kvalik for en gangs skyld. Det første var egentlig helt greit, og 2.-kastet var bare rot. Jeg vurderte å avbryte kastet. Nå har jeg rotet det til både i VM og EM, så kanskje OL er mitt mesterskap, sa Mardal til NTB. – Jeg kan legge på et par meter til i finalen. Jeg har litt mer å gå på, fortsatte han. Mardal har 77,97 som personlig beste. Mardal tok i juni NM-gullet foran Eivind Henriksen, som skal kaste i kvalifiseringsgruppe B fredag. Sleggefinalen avvikles søndag. (NTB/NRK)

Ord sky bassert på artikkel: 946545
Henriksen - søndagens - sleggefinale - direktekvalifisere - finalen - kvalifiseringen - knallet - sesongbeste - åringen - usikker - hvordan - årsbeste - norgesrekord - utøvere - akkurat - egentlig - vurderte - avbryte - kanskje - mesterskap - fortsatte - personlig - kvalifiseringsgruppe - Sleggefinalen - avvikles -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »