Mørk briljerte: Norge slo Danmark i OL-test
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:19.48)
    Nora Mørk førte an med åtte scoringer da Norges håndballkvinner slo Danmark 26-24 i siste hjemmekamp før OL. 12 dager før lagene møtes i OL var det en jevn dyst i Gjøvik Fjellhall. Danmark ledet det meste av første omgang, men Norge scoret omgangens tre siste mål og gikk til pause med 13-12-ledelse. Tidlig i den andre omgangen hadde Norge flere ganger to måls ledelse, slik Danmark hadde hatt før pause, men greide ikke å rykke ytterligere fra. 13 minutter ut i omgangen gikk danskene opp i 19-20 og fikk sin første ledelse siden 11-12, men Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale vendte raskt til norsk ledelse igjen. Danskene kom ikke ajour igjen. Camilla Herrem kontret inn 24-22 etter å ha stjålet ballen i et dansk angrep, og derfra så ikke Norge seg tilbake. En ny kontring avsluttet av Dale ga 25-22 og kampens første tremålsledelse. Mørk (8) og Dale (6) var klare toppscorere på det norske laget. Åtte andre spillere tegnet seg også i målprotokollen med ett eller to mål. Norge og Danmark møtes en gang til før avreise til Paris. Det blir på dansk parkett i Hillerød torsdag. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 943256
briljerte - Danmark - scoringer - håndballkvinner - hjemmekamp - Fjellhall - omgangens - ledelse - ytterligere - minutter - danskene - Oftedal - Brattset - Danskene - Camilla - kontret - stjålet - tilbake - kontring - avsluttet - kampens - tremålsledelse - toppscorere - spillere - målprotokollen - avreise - parkett - Hillerød - torsdag -