Haugesund vant derby etter omdiskutert straffesituasjon
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:18.53)
    Sebastian Tounekti ble matchvinner da Haugesund vant 1-0 i rogalandsderbyet på Haugesund stadion. Tounekti sendte Haugesund i ledelsen med et skudd fra 20 meter via Vikings Gianni Stensness like etter hvilen. Flere mål ble det ikke i søndagens derby, selv om gjestene skapte flere store muligheter. Men det var en situasjon etter 36 minutter som skapte mest debatt. Viking-spiller Peter Christiansen fikk gult kort for filming i duell med Haugesunds Anders Bærtelsen innenfor Haugesunds 16-meter. Reprisene viste at Bærtelsen tråkket på foten til Christiansen. VAR sjekket situasjonen, men konkluderte med at gult kort var rett. Dermed sjekket de aldri om det var offside i forkant. – Det var et klart straffespark. Jeg synes det er sykt at jeg får et gult kort, sa Christiansen til TV 2 i pausen. – Jeg trodde det var offside, så jeg stoppet litt opp. Det kan dømmes straffe der. Jeg synes det er et strengt gult kort i hvert fall, sa Bærtelsen til samme kanal. Søndagens tap er Vikings første siden 4-1-tapet mot Lillestrøm 16. mai. Seieren gjør at Haugesund klatrer til 11. plass på tabellen, mens Viking befinner seg på 4. plass.

Ord sky bassert på artikkel: 944126
Haugesund - omdiskutert - straffesituasjon - Sebastian - Tounekti - matchvinner - rogalandsderbyet - stadion - ledelsen - Vikings - Stensness - søndagens - gjestene - muligheter - minutter - spiller - Christiansen - filming - Haugesunds - Bærtelsen - innenfor - Reprisene - tråkket - sjekket - situasjonen - konkluderte - offside - forkant - straffespark - stoppet - strengt - Søndagens - Lillestrøm - Seieren - klatrer - tabellen - befinner -