Sevilla møter Roma i Euopaliga-finalen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.59)
    Jose Mourinhos Roma er klare for finalen i Europaligaen. Torsdagens bortekamp mot Bayer Leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet Roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende. Jose Mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (Porto 2004 og Inter 2010) og én europaliga-tittel (Manchester United 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf. Finalemotstander for italienerne blir spanske Sevilla. Det er klart etter at torsdagens reurkamp gikk til ekstraomganger. Den første kampen endte 1-1. Torsdag ga Dusan Vlahovic Juventus ledelsen etter 65 minutter, mens Suso utlignet til 1-1 i det 71. spilleminutt. Fem minutter ut i den første ekstraomgang ble Erik Lamela den store Sevilla-helten da han satte inn det avgjørende målet. Marcos Acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men Sevilla klarte å ri av det italienske presset. (NRK/NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 833296
Sevilla - Euopaliga - finalen - Mourinhos - Europaligaen - Torsdagens - bortekamp - Leverkusen - hjemmeoppgjøret - avgjørende - imponerende - karriere - europeiske - cupturneringene - mesterligatrofeer - europaliga - (Manchester - tillegg - fjorårets - conferenceligatriumf - Finalemotstander - italienerne - spanske - torsdagens - reurkamp - ekstraomganger - Vlahovic - Juventus - ledelsen - minutter - utlignet - spilleminutt - tilsynelatende - innkast - italienske - presset -