Drømmestart på VM for Norges hockeykvinner
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. april 2022 KL:18.32)
    Lotte Pedersen og Emilie Kruse scoret begge to ganger da Norges kvinnelandslag i ishockey slo Nederland 7-1 i VM mandag. To strake seirer har gitt det norske laget en drømmestart på turneringen i Frankrike. Søndag ble Slovakia slått 2-1 i Angers. Linköping-proffen Marthe Brunvold ga Norge en kjempestart mot Nederland ved å sette inn 1-0 før fire minutter var spilt. Thea Jørgensen og Emilie Kruse sto bak forarbeidet. Etter et drøyt kvarters spill doblet Stavanger Oilers-spiller Lotte Pedersen ledelsen i overtall, før Nederland slo tilbake med en redusering signert Savine Wielenga. Det norske seieren skulle imidlertid vise seg å bli svært så komfortabel. Midtperioden var under to minutter gammel da 19-årige Lotte Pedersen satte inn sitt andre mål for dagen. Også det kom i overtall, og under minuttet etterpå la Andrea Dalen på til 4-1. Line Bialik sto bak 5-1-scoringen snaut midtveis i annen periode da Norge igjen var én kvinne mer på isen, før Emilie Kruse inntok hovedrollen. 22-åringen, som i likhet med 1-0-målscorer Brunvold spiller i svenske Linköping, satte inn både 6-1 og 7-1 i tredje periode. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 735384
Drømmestart - hockeykvinner - Pedersen - kvinnelandslag - ishockey - Nederland - drømmestart - turneringen - Frankrike - Slovakia - Linköping - proffen - Brunvold - kjempestart - minutter - Jørgensen - forarbeidet - kvarters - Stavanger - spiller - ledelsen - overtall - tilbake - redusering - signert - Wielenga - seieren - imidlertid - komfortabel - Midtperioden - minuttet - etterpå - scoringen - midtveis - hovedrollen - åringen - målscorer - svenske -