Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:18.59)
    AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag. For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne. Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling. Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen. Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen. Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter. 10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål. Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

Ord sky bassert på artikkel: 838010
snakket - tilbake - uventet - ledelse - spillets - Eliteserierunden - gjestene - dominerte - minuttene - strevet - Aalesunds - Alexander - Munksgaard - forårsaket - straffespark - bortelagets - Frederik - Børsting - sikkert - venstre - minutter - hjemmelagets - Kristoffer - takling - sjanser - reagerte - verbalt - dommeravgjørelse - ledelsen - Dommeren - tidligere - spilleren - munnbruk - utnyttet - Mathisen - punktum - Ålesund - beholder - plassen - tabelljumbo -