Sport

Liten annonse
    Stabæk-fansen etter tekniske undersøkelser: Hevder ingen supportere kom med rasistiske utsagn
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:10.57)
    I eliteseriekampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt 5. november hevdet Bodø/Glimt-spiller Brice Wembangomo at han hadde blitt utsatt for grov rasisme fra tribunen. – Personlig hørte jeg det ikke, mens Brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham, sa Patrick Berg til TV 2 etter kampen. – Jeg skyter en ball i hodet på «Mush» med et uhell, og så hører jeg de roper masse dritt til meg, sa Wembangomo selv til TV 2. Stabæks supportergruppe, Stabæk Support, lovet å ta saken på største alvor og finne ut hva som hadde skjedd. De har nå avsluttet sin undersøkelse. Etter å ha hørt igjennom, analysert og gjort tekniske undersøkelser av flere lydklipp og snakket med folk til stede på tribunen, spillere, støtteapparat og andre involverte, konkluderer de med følgende: – Vi kan ikke finne spor i lydmaterialet som stemmer med det Brice Wembangomo har anklaget supporterne for. – Heldigvis er det hevet over enhver rimelig tvil at det ikke var noen av våre supportere som puttet de ordene der. Det skriver styreleder Bjørnar Posse Sandboe, på vegne av styret i Stabæk Support. Sandboe sier også de forsøkte å kontakte og samarbeide med Bodø/Glimt tre ganger i etterkant av kampen, men ikke fått noe svar. Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen applauderer Stabæk for måten de har tatt tak i saken. De har fått overført lydklippet, men sier det er umulig å høre hva som blir sagt. – Det viktigste er at klubbene forfølger sakene og spillerne må bli hørt og trodd på. Vi er stolt av Brice som sa ifra. Det er krevende saker hvor man må ha håndfaste bevis, sier Thomassen. Thomassen sier at de har hatt kontakt med Stabæk Fotball, og ikke Stabæk Support. – Vi beklager at vi ikke har svart å e-posten fra Support-gruppa. Det er likevel enormt viktig å understreke at vi har gjort en undersøkelse og det er synd dersom Stabæk sier noe annet. Han understreker at Bodø/Glimt har gjort det de kan for å avdekke dette og tar det på største alvor. Selv om undersøkelsene ikke har kunnet bevise noe er Thomassen klar på at det ikke betyr at det ikke har skjedd. – Skal du anklage folk for rasisme må du være 100 prosent sikker på hva som har blitt sagt. Det har vi ikke kunnet avdekke her. NRK har forsøkt å få en kommentar fra Brice Wembangomo via Glimt, men klubben skjermer spillerne før kveldens oppgjør mot Lugano.

Ord sky bassert på artikkel: 887458
tekniske - undersøkelser - supportere - rasistiske - eliteseriekampen - november - spiller - Wembangomo - rasisme - tribunen - Personlig - dommeren - beskjed - svarting - Patrick - Stabæks - supportergruppe - Support - største - avsluttet - igjennom - analysert - lydklipp - snakket - spillere - støtteapparat - involverte - konkluderer - følgende - lydmaterialet - stemmer - anklaget - supporterne - Heldigvis - rimelig - skriver - styreleder - Bjørnar - Sandboe - forsøkte - kontakte - samarbeide - etterkant - daglige - Thomassen - applauderer - overført - lydklippet - viktigste - klubbene - forfølger - spillerne - krevende - håndfaste - Fotball - beklager - likevel - understreke - understreker - avdekke - undersøkelsene - prosent - kommentar - skjermer - kveldens - oppgjør -Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »