Sport

Liten annonse
    Voldsomt uvær truer Birken: – En varslet katastrofe
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:09.53)
    Det blir ikke noe startskudd på lørdag, det er bare å glemme. Dette har vært en varslet katastrofe. Det er meldt 25 m/s i kastene fra nord, sier tidligere Birken-vinner Andreas Nygaard til NRK. Han snakker om værmeldingene før lørdagens Birkebeinerrenn, hvor flere tusen langrennsentusiaster skal stå på startstreken. I tillegg til kraftig vind, er det meldt store mengder nedbør. Dagen etter, på søndag, skal derimot sola skinne. Anders Aukland, som er en del av NRK-podkasten Skiklubben, oppfordrer arrangøren til å bytte dag. – Min oppfordring til Birken er at de tar en helt rå avgjørelse og bytter til søndag. Det er ikke for at folk skal bli brun av å gå i sola over fjellet, men for at de i det hele tatt skal bli skirenn, sier han. Både Aukland og Nygaard frykter at tusenvis møter opp for så å bli møtt av en sen avlysning. Det lover arrangøren at ikke skal skje. Torsdag sitter rennledelsen i møter for å finne ut hvordan de skal håndtere uværet og vurderer alternativer. – Det blir tatt en avgjørelse i løpet av dagen. Vi kommer til å gå ut med info slik at folk kan planlegge, både med tanke på transport og overnatting, sier daglig leder i Birken, Hans Otto Olsen. Å flytte rennet er imidlertid ikke bare-bare. – Det er en stor logistikkutfordring, sier Olsen, og nevner transport av utøvere, varetransport, løypekjøring og dugnadspersonell.

Ord sky bassert på artikkel: 917149
Voldsomt - varslet - katastrofe - startskudd - kastene - tidligere - Andreas - Nygaard - snakker - værmeldingene - lørdagens - Birkebeinerrenn - langrennsentusiaster - startstreken - tillegg - kraftig - mengder - derimot - Aukland - podkasten - Skiklubben - oppfordrer - arrangøren - oppfordring - avgjørelse - fjellet - skirenn - frykter - tusenvis - avlysning - Torsdag - rennledelsen - hvordan - håndtere - vurderer - alternativer - planlegge - transport - overnatting - imidlertid - logistikkutfordring - utøvere - varetransport - løypekjøring - dugnadspersonell -Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »