Rosenborg-tap etter kontroversiell annullering: – Hva i alle dager?
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. august 2024 KL:19.01)
    Reaksjonene hagler etter annulleringen som kostet Rosenborg et mål i Eliteserie-kampen mot KFUM Oslo søndag kveld. Ole Sæters scoring i kampens andre minutt ble annullert på grunn av en forseelse av Sæter i duell med KFUM-målvakt Emil Ødegaard. Tidligere RBK-spiller og styremedlem i RBK, Ola By Rise, er blant dem som reagerer: – Ut fra det vi ser på bildene så er det uforståelig at det blir annullert. Det er mulig at noen sitter på bilder her, og i så fall må de vises fram for publikum. Sæter selv er oppgitt: – Jeg vet ikke. Jeg er så lei av at dette blir tema, sier han til TV 2. – For du er først på ballen, det ser slik ut? – Ja, men hva i alle dager? Er det slik at hvis du rører keeperen, så er det frispark imot deg? Da er det bare til å gi opp. Det er håpløst og et mål vi hadde trengt i denne kampen for å få endret dette kampbildet. By Rise er kritisk til at dommer Kristoffer Hagenes ikke selv gikk bort og så situasjonen på skjermen etter annulleringen under den rundt to minutter lange VAR-sjekken, som endte med at dommerens avgjørelse ble stående. – Det ble sagt i fjor at publikum skulle få bedre innsikt i avgjørelsene, sier han og fortsetter: – Det er en rar avgjørelse, og virker veldig undergravende på fotballfolk. Dommeren bør i hvert fall se på skjermen. Hvis ikke får ikke VAR noen troverdighet. Det er ingen vits i å ha et system som overvåker og kvalitetssikrer, hvis du ikke bruker det i slike situasjoner. Og lar publikum få innblikk. Kampen endte til slutt 1-0 i KFUMs favør, etter at Johannes Hummelvoll-Nuñez satte inn returen på sitt eget straffespark. NRK har henvendt seg til NFFs dommersjef Terje Hauge, men har ikke fått svar.

Ord sky bassert på artikkel: 948572
Rosenborg - kontroversiell - annullering - Reaksjonene - annulleringen - Eliteserie - scoring - kampens - annullert - forseelse - målvakt - Ødegaard - Tidligere - spiller - styremedlem - reagerer - bildene - uforståelig - publikum - oppgitt - keeperen - frispark - håpløst - kampbildet - kritisk - Kristoffer - Hagenes - situasjonen - skjermen - minutter - sjekken - dommerens - avgjørelse - stående - innsikt - avgjørelsene - fortsetter - undergravende - fotballfolk - Dommeren - troverdighet - overvåker - kvalitetssikrer - situasjoner - innblikk - Johannes - Hummelvoll - returen - straffespark - henvendt - dommersjef -