Ishockeygutta banket Storbritannia OL-jakten – hat trick fra Thoresen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 30. august 2024 KL:17.40)
    Patrick Thoresen (40) sto fram som lagets eldstemann med tre mål da Norge knuste Storbritannia 6-2 i OL-kvalifiseringen i ishockey. Prestasjonen var lenge markant bedre enn i torsdagens 4-2-seier over Japan, men det norske nivået falt kraftig da kaptein Thoresen ble spart i tredje periode. Norge har som ventet full pott før nøkkelkampen mot Danmark i Aalborg søndag. Siden det bare er gruppevinnere som kvalifiserer seg, må hockeygutta slå vertene for å løse billett til OL i Milano i 2026. Thoresen scoret to ganger innenfor de ti første minuttene. Mannen som i november fyller 41 år, gjorde sitt tredje mål 35 sekunder inn i midtperioden. På to av dem noterte Mats Zuccarello assist. – Britene misset meg litt på bakre stolpe, så det var bare å skyve den (pucken) i åpent mål. Det var godt for hele laget å få en slik start, for vi leverte egentlig ikke det vi ønsket mot Japan, sa Thoresen om 1-0-scorngen til VG i et pauseintervju. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 952573
Ishockeygutta - Storbritannia - Thoresen - Patrick - eldstemann - kvalifiseringen - ishockey - Prestasjonen - markant - torsdagens - kraftig - kaptein - periode - nøkkelkampen - Danmark - Aalborg - gruppevinnere - kvalifiserer - vertene - billett - innenfor - minuttene - november - sekunder - midtperioden - noterte - Zuccarello - Britene - (pucken) - leverte - egentlig - scorngen - pauseintervju -