Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
    På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i Serieligaen. Avgjørelsen falt på straffer. De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. Dermed er Aston Villa klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen. Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller. I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens Lille-kaptein Benjamin André stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

Ord sky bassert på artikkel: 924612
europeisk - semifinale - tilbake - kvartfinalen - franske - Serieligaen - Avgjørelsen - straffer - engelske - gjestene - presset - straffesparkkonkurransen - Sammenlagt - klubben - Mesterligaen - sesongen - minutter - ordinær - redusering - Skuddet - motspiller - forkant - Chevalier - kolliderte - lagkamerat - Tidligere - innsiden - venstrefoten - kaptein - Benjamin - stusset - halvveis - omgangen - manager - Birmingham - ligacupen -