Vålerenga serieledere etter derby-seier
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.39)
    Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien. – Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen. Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter, da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter sener doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde. – Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring. Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 2-1. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter. – Det var ekstrem gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien. Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1 scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

Ord sky bassert på artikkel: 926589
Vålerenga - serieledere - knallsterk - sesongen - fortsatte - byrival - hjemmebane - Rosenborg - tabellen - Toppserien - Derbyseier - kaptein - Thomsen - Hjemmelaget - ledelsen - minutter - Michaela - Lindwall - innlegg - sjanseløse - kommentator - Patrick - Rowlands - Vålerengas - scoring - reduserte - spiller - likevel - Arnesen - ekstrem - etterlengtet - skaffet - straffe - hjemmelaget - Likevel - poengene - værende -