To nordmenn klare for Mesterliga-finalen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.27)
    Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga. Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea. Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge. Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen. Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter, dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre. – Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada. Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort. I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket. Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen. – En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen. Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad. Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

Ord sky bassert på artikkel: 926608
nordmenn - Mesterliga - finalen - Chelseas - Kadeisha - Buchanan - avgjørende - Barcelona - kvinnenes - Caroline - Syrstad - startet - regjerende - overtaket - returoppgjøret - fullsatt - Stamford - Overtaket - minutter - Bonmatí - bortelaget - ledelsen - spiller - soleklart - klumsete - urutinert - ekspertkommentator - utvisningen - landskamper - dommeren - straffemerket - Svenske - Fridolina - omsatte - straffen - oppgave - knalltøff - tøffere - Christian - Nilssen - tilbake - Barcelonas - Germain - avgjort - helfranske - semifinalen -