Italienske medier: VM-helten Salvatore Schillaci er død
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 18. september 2024 KL:11.26)
    Salvatore Schillaci er død av tykktarmskreft, 59 år gammel. Det melder italienske medier. Han ble toppscorer i fotball-VM i 1990. Dødsfallet er blant annet meldt av Tuttosport og Gazzetta dello Sport. Hans tidligere klubb Juventus er blant dem som delt en melding om dødsfallet på X (Twitter) med meldingen: «Ciao Totò». Schillaci skal ha vært rammet av tykktarmskreft i en lengre periode og var også operert for det to ganger. Schillaci scoret seks mål i VM-sluttspillet på hjemmebane for 34 år siden. Totalt står han med sju landslagsmål for Italia. Schillaci startet på benken i den første kampen for Italia i mesterskapet, men kom inn og scoret det avgjørende 1-0-målet mot Østerrike. I bronsefinalen mot England scoret «Toto» det andre målet da Italia vant 2-1. I sin aktive karriere spilte han for Messina, Juventus og Inter i Italia. Han avsluttet karrieren i japansk fotball. I sin første sesong for Juventus i 1989/1990 scoret han 15 mål, og det var det som gjorde at han fikk debuten på landslaget under VM i 1990. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 956667
Italienske - Salvatore - Schillaci - tykktarmskreft - italienske - toppscorer - fotball - Dødsfallet - Tuttosport - Gazzetta - tidligere - Juventus - melding - dødsfallet - (Twitter) - meldingen - periode - operert - sluttspillet - hjemmebane - landslagsmål - startet - mesterskapet - avgjørende - Østerrike - bronsefinalen - England - karriere - Messina - avsluttet - karrieren - japansk - debuten - landslaget -