Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da ble det gledestårer på flere. For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt. – Det er så deilig. Jeg har venta lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. Endelig får jeg vinne for familien. Det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen. – Jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. Jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. Å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. Dermed er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter». Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 925679
Gledestårer - Storhamar - kroppen - finalen - Vålerenga - forlengning - vertene - tittelen - Salsten - scoring - sekunder - spilleforlengelsen - gledestårer - veteran - Patrick - Thoresen - spesielt - finaler - Endelig - familien - sikkert - karrieren - vanskelig - tribunen - Storhamars - åttende - kongepokal - fortsatt - ledende - gjestene - hovedstaden - storscorer - muligheten - overtall - midtperioden - Quenneville - utligningen - Henriksen - utlignet - minutter - Berglund - ledelsen - Christopher - Bengtson - Saltsten -