Newcastle jublet for viktig seier
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.31)
    Newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot Brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. Etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig Deniz Undav som headet ballen i eget mål. På overtid i første omgang la Dan Burn på til 2-0 for Newcastle etter et frispark. Men Brighton – som også kjemper om en plass i Europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. Seks minutter ut i andre omgang brakte Undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1. Det skulle imidlertid bli Newcastles kveld. Etter 89 minutter satte Callum Wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. Mindre enn to minutter senere var Wilson nest sist på ballen da Bruno Guimarães la på til 4-1. Med seieren befestet Newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. Fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og Newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av Manchester United og Liverpool. Liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. Seier i siste serierunde vil uansett være nok for Newcastle.

Ord sky bassert på artikkel: 833288
Newcastle - sesongs - mesterliga - Brighton - torsdag - særdeles - minutter - fortjent - ledelsen - massivt - uheldig - overtid - frispark - kjemper - balanse - målprotokoll - reduserte - imidlertid - Newcastles - strålende - bakromsløp - akkurat - offsidegrensa - Guimarães - seieren - befestet - tredjeplassen - tabellen - mesterligaplassen - likevel - kvalifiserer - mesterligaen - fortsatt - Manchester - Liverpool - avhengig - serierunde - uansett -