«Norske» Esbjerg tok første stikk i finale i det danske håndballsluttspillet
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:07.07)
    Team Esbjerg vant den første finalekampen i det danske håndballsluttspillet 27-26 borte mot regjerende mester Odense. Finaleserien avgjøres når et lag har tre poeng, derfor trenger Esbjerg bare uavgjort for å sikre seg tittelen på hjemmebane når de tar imot Odense torsdag 8. juni. Etter en overbevisende førsteomgang ledet Esbjerg 16-11 da lagene gikk til pause. Odense var nesten utspilt etter de første 30 minuttene, men kom knallsterkt tilbake og skapte spenning om resultatet i andre omgang. Gjestene vant likevel til slutt kampen 27-26. Henny Reistad ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger for Esbjerg. Maren Aardahl fulgte med seks scoringer for Odense, mens Kristine Breistøl noterte seg med fem fulltreffere. Esbjerg er blant lagene som konkurrerer med Vipers Kristiansand om tittelen i mesterligaen til helgen. Reistad ble forrige uke kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet Handball-Planet. Mørk ble også tatt ut som høyreback på årets lag. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 836581
Esbjerg - håndballsluttspillet - finalekampen - regjerende - Finaleserien - avgjøres - trenger - uavgjort - tittelen - hjemmebane - torsdag - overbevisende - førsteomgang - utspilt - minuttene - knallsterkt - tilbake - spenning - resultatet - Gjestene - likevel - Reistad - kampens - toppscorer - nettkjenninger - Aardahl - scoringer - Kristine - Breistøl - noterte - fulltreffere - konkurrerer - Kristiansand - mesterligaen - forrige - verdens - håndballspiller - nettstedet - Handball - høyreback -