Sport

Liten annonse
    Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:14.03)
    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad. Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor. – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK. Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor. – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold. Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften. Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst. – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin. Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover. – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin. Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag. – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK. Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

Ord sky bassert på artikkel: 925842
Vålerengas - stortalent - forsvinner - klubben - Solberg - finalene - ishockey - stortalentet - signert - toårskontrakt - svenske - Färjestad - sesongen - egentlig - perfekt - sportsdirektør - Myhrvold - overtalte - værende - utvikla - eliteseriens - egenskapene - framtida - sommeren - verdens - ishockeyklubber - såkalte - draften - klubbene - sannsynlig - rettighetene - mulighet - nordmannen - ambisiøs - spiller - forbindelse - prosent - sikkert - Färjestads - Rickard - framover - Sverige - Amerika - grunnserien - forrige - Sveriges - Storhamar - tirsdag -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »