Knepent tap for G19-landslaget i EM-åpningen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:18.23)
    Det norske G19-landslaget i fotball tapte 2-1 for Italia i sin åpningskamp i U19-EM. Norge spilte en god første omgang. Etter 35 minutter brøt Mats Pedersen en italienske pasning. Han spilte raskt til Daniel Braut som fra 16 meter vendte opp og satte den i lengste hjørnet. Italia utlignet like før hvilen etter et kremmerhus av Di Maggio. Andre omgang startet svakere for Norges del. Etter 51 minutter spilt sendte Zeroli Italia i føringen. Scoringen kom på et hodestøt etter et hjørnespark. Norge kjempet for utligning og fikk noen muligheter, men uten flere nettkjenninger endte kampen med 2-1-tap. Norge møter Ukraina i neste kamp (torsdag), før vertsnasjon Nord-Irland (søndag) venter i den siste kampen i gruppespillet. I mesterskapet som arrangeres årlig, tok G19-laget seg videre fra gruppespillet for første gang i fjor. Da røk de ut mot Portugal i semifinalen. Norges herrelag har deltatt i de fire av de fem siste europamesterskap for U19-landslag. Kun åtte nasjoner deltar i turneringen, hvor de fem beste lagene i mesterskapet får billett til U20-VM i Chile neste år. Det vil si at Norge er kvalifisert for VM om de tar seg videre som en av de to beste i gruppen. Historisk gode fotballnasjoner som Tyskland, Nederland og England er ikke med i årets mesterskap.

Ord sky bassert på artikkel: 943034
Knepent - landslaget - åpningen - fotball - åpningskamp - minutter - Pedersen - italienske - pasning - lengste - hjørnet - utlignet - kremmerhus - startet - svakere - føringen - Scoringen - hodestøt - hjørnespark - kjempet - utligning - muligheter - nettkjenninger - Ukraina - (torsdag) - vertsnasjon - (søndag) - gruppespillet - mesterskapet - arrangeres - Portugal - semifinalen - herrelag - deltatt - europamesterskap - nasjoner - turneringen - billett - kvalifisert - gruppen - Historisk - fotballnasjoner - Tyskland - Nederland - England -