Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:18.22)
    Det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot Nederland i firenasjonersturneringen på Sotra lørdag. Det har ikke skjedd siden 1990. Landslagstrener Jonas Wille lot flere store profiler hvile. Kolstad-kvartetten Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannessen og Magnus Gullerud manglet alle i den norske troppen. Det samme gjorde strekspiller Henrik Jakobsen. Det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var Alexander Blonz sentral i en sterk periode for Norge. Nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men Jonas Willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause. Defensivt var det likevel ikke alt som fløt for Norge. – Det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. Vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot Nederland, sa en kritisk TV 2-ekspert Ida Alstad i pausen. Etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet Norge 28-25. Med sju minutter igjen var Nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning. – Det har stoppet helt opp for Norge, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli mot slutten av kampen. Nederland har ikke slått Norge på herresiden i håndball siden 1990. Etter to VM-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til EM-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale. Firenasjonersturneringen på Sotra er et ledd i oppkjøringen mot EM i Tyskland i januar. Torsdag tapte Norge 24-27 mot regjerende verdensmester Danmark. Søndag venter Spania. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 880106
Håndballherrene - Sagosen - stjerner - herrelandslaget - håndball - skuffet - Nederland - firenasjonersturneringen - Landslagstrener - profiler - Kolstad - kvartetten - Abelvik - Johannessen - Gullerud - manglet - troppen - strekspiller - Jakobsen - likevel - kontroll - begivenhetene - jevnspilt - Alexander - sentral - periode - Nederlenderne - sidebyttet - mannskap - komfortabel - ledelse - Defensivt - forsvaret - duellene - kritisk - ekspert - fortsatte - hverandre - kvarter - minutter - skuffende - avslutning - stoppet - kommentator - Bredeli - slutten - herresiden - tillegg - bronsen - håndballgutta - mesterskap - semifinale - Firenasjonersturneringen - oppkjøringen - Tyskland - Torsdag - regjerende - verdensmester - Danmark -